Bog

Næste stop Rosengädda!

Af (
2013
)

Anmeldelse

Næste stop Rosengädda af Emma Hamberg

23 maj.13
AfMerete Trap
Skribent

En rigtig feel good-roman om kærlighed, madlavning, tilskadekomne dyr og om at se sin egen svaghed som den største styrke af alle.

Tessan er træt af sit liv. Hun er træt af sin altid utilfredse mor, sin overfladiske kæreste Lebbe og ikke mindst sit arbejde på den lokale grillbar. En dag vælter læsset for hende, og hun forlader det hele og bevæger sig ud i det blå. Bror er også træt af sit liv. Hans karriere-forældre skændes konstant, og han har på fornemmelsen, at de skal skilles. Samtidig er det ikke nemt at passe ind, når man er en frankofil 13-årig med hang til gammeldags jakkesæt og Serge Gainsbourg. Han beslutter sig for at tage ud på et eventyr alene og håber dermed, at hans forældre finder sammen igen.

På grund af skæbnens luner og uransagelige veje søger disse to fortabte og frustrerede mennesker mod Stockholm og havner hos den ældre kvinde Jane. Jane bor alene på sin gård, hvor hun tager sig af tilskadekomne dyr og derfor omgiver sig med alt fra anskudte ræve med unger, forladte egernunger og små fortabte fugle.

Hos Jane finder Tessan og Bror langsomt men sikkert ind til kernen af sig selv. Bror får selvtillid og forelsker sig i den skønne Chantelle, og Tessan opdager, at hendes store passion er madlavning. Langsomt men sikkert finder disse fortabte sjæle frem til en ro og selvindsigt på tværs af alder og sociale placeringer.

Dette er en rigtig feel good-bog med elementer, som man også finder i ’Stegte grønne tomater’, ’Chocolat’ og ’Babettes gæstebud’ tilsat en god omgang svensk skærgårdsidyl. Fortabte og ulykkelige skæbner finder sammen, og i fællesskab reparerer de sig selv og hinanden, opnår større selvindsigt og indser at deres individuelle særpræg gør dem til noget særligt – og imens laves der en masse dejlig mad fyldt med passion og indlevelse.

Det er ikke højlitteratur, vi har at gøre med her, men det er rar litteratur, hvis man kan sige det sådan. Det er en smagssag, om man er til chick lit, og alt andet lige er dette nok mest en ”kvinde-roman”.

Emma Hamberg er kendt fra sine to tidligere succeser ’Brunstkalenderen’ og ’Svømmeprøven’, som også er dejlig, svensk chick lit. ’Næste stop Rosengädda’ er første del af en planlagt trilogi, og jeg vil glæde mig til at de næste bind i serien udkommer.

Bogdetaljer

Forlag
Aronsen
Oversætter
Rikke Toft Kleemann
Faustnummer
29919712
Graphic
Imperiet
ISBN
9788799559879
Antal sider
351

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser