Bog

Mini shopaholic

Af (
2011
)

Anmeldelse

Mini Shopaholic af Sophie Kinsella

08 nov.10
AfMerete Trap
Skribent

Rebecca Bloomwood er tilbage. Lige så købelysten som altid, men nu med selskab af et styk ligeså købelysten 2-årig datter!

Som passioneret shopaholic-læser har jeg glædet mig enormt meget til denne bog , og mine forventninger er i den grad blevet indfriet. Det eneste der kan ærgre mig ved bogen er, at den er så underholdende at det kun tog mig to dage at læse den.

Rebecca Bloomwood er lykkeligt gift med rigmanden Luke Brandon og mor til lille Minnie, der nu er blevet to år gammel. Minnie slægter sin mor på og er allerede i en tidlig alder voldsomt købelysten. Desværre er hun også en smule stædig, nogle ville måske endda sige hysterisk og uopdragen, og derfor tilkalder Luke hjælp fra Nanny Sue, en kendis-barnepige med sit eget børneopdragelsesprogram på tv.

Luke er som sædvanlig meget optaget af sit arbejde, og da finanskrisen sætter ind har han ikke meget tid til sin lille familie. Derfor beslutter Rebecca sig for at hun vil holde et kæmpe surpriseparty for ham på hans fødselsdag, og hun opdager hurtigt at dette kræver temmelig meget mere arbejde end hun først havde forventet.

Jeg har stort set kun positivt at sige om ’Mini shopaholic’, men vil dog alligevel snige nogle enkelte beklagelser ind. Da det er 6. del af serien om Rebecca Bloomwood, er de trofaste læsere ved at kende hende ganske godt. Dette betyder at man måske kan synes at hendes naivitet og ”tossegodhed” kan blive en smule ensartet. Desuden er der en tendens til at bøgernes dramaer ikke er voldsomt udfordrende, så som at denne bogs hovedtema er problemerne omkring afholdelsen af en surprise-fødselsdagsfest.

Når dette er sagt elsker jeg bøgerne, lader mig underholde og fornøje af det glade og farverige univers som udfolder sig omkring Rebecca Bloomwood, en typisk ”anti-heltinde”, altså en  blanding af Nynne, Bridget Jones og alle de andre karakterer fra diverse chicklitt romaner. Serien er absolut noget af det bedste indenfor genren og kan anbefales til alle, der ynder at læse chicklitt.

Sophie Kinsella er tidligere erhvervsjournalist, bosiddende i England og mor til tre drenge. Hun har skrevet flere romaner under sit rigtige navn, Madeleine Wickham, men slog for alvor igennem med sin ”Shopaholic-serie”, som i dag også er filmatiseret under titlen ”Confessions of a shopaholic”.

Bogdetaljer

Forlag
Lindhardt og Ringhof
Oversætter
Dorte Andersson
Faustnummer
28957440
Graphic
Marlene Sherar/Imperiet
ISBN
9788711411919
Antal sider
434

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser