Bog

Når violerne blomstrer

Af (
2020
)

Anmeldelse

Når violerne blomstrer af Sarah Jio

19 okt.20
AfLine Hoffgaard
Skribent

Er du til feel-good romaner med romantik, mysterier og maleriske scenarier, er du garanteret en hyggelig læseoplevelse.

Feel-good roman med romantiske forviklinger, hemmeligheder og et mysterium fra fortiden, som skal løses i nutiden. Sarah Jios anden roman på dansk er skrevet efter samme skabelon som forgængeren. Læsere af Kate Morton og Lucinda Riley vil ikke blive skuffede.

Forfatteren Emily er dybt ulykkelig, efter hendes mand har været utro, og de nu skal skilles. Hendes første roman blev en bestseller, men i de efterfølgende år har hun ikke kunne skrive den svære toer. En nær veninde foreslår Emily at rejse væk for at få tingene på afstand, og Emily kan kunne komme i tanke om et sted i verden, som er langt nok væk: hos sin elskede men noget excentriske grandtante Bee, som bor alene i et stort hus på Bainbridge Island nær Seattle.

Gensynsglæden er stor, og Bee får Emily installeret i det lyserøde værelse, som Emily ikke tidligere har været inde i, da det altid var aflåst, når hun besøgte grandtanten som barn. I natbordet finder Emily en gammel, gulnet dagbog. Den er dateret 1943 og dagbogens ejer hed Esther.

Snart udfolder der sig en medrivende historie – Esthers historie – om forbudt og ulykkelig kærlighed, som ender tragisk. Samtidig begynder romantikken at spire i Emilys eget liv, da to bejlere træder ind på scenen: kunstmaleren Jack og ungdomskæresten Greg. Emily har svært ved at slippe Esthers historie samtidig med, at grandtante Bee nægter at snakke om fortiden, selvom hun ved et og andet. Så Emily sætter sig for at finde ud af, hvad der skete med Esther.

'Når violerne blomstrer' kører i to spor, nutidssporet med Emily og datidssporet med Esthers historie fortalt gennem dagbogen. Efterhånden som handlingen skrider frem, og når man kender lidt til genren ”time-slip-romaner”, overrasker det ikke, at der er en forbindelse mellem Esthers og Emilys historie.

Bogdetaljer

Forlag
Gad
Oversætter
Ulla Oxvig
Faustnummer
48232124
ISBN
9788712060222
Antal sider
372

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser