Bog

Som det er

Af (
2018
)

Anmeldelse

Som det er af Dawn O’Porter

17 jan.19

Med omdrejningspunkt i en situation, ingen vil ønske sig i, vikles tre kvinders liv tilfældigt ind i hinanden i romantisk chick-lit.

’Som det er’ er en romantisk bog i chick lit-genren, og som det gælder for mange bøger i denne genre, skal hovedpersonen så gruelig meget igennem, inden alting falder på plads og bliver godt igen. I denne roman følger vi hele tre af slagsen, tre kvinder i alderen 29, 36 og 42 år.

Tara på 42 er tv-producer og er samtidig alenemor til Annie på 6 år. Dengang hun fandt ud af, hun var gravid med Annie, foretog hun et bevidst valg om ikke at fortælle det til faren, eftersom han blot var et fornøjeligt one night stand.

Tara møder tilfældigt Jason en aften, hvor hun egentlig skulle på date med en anden. De falder straks i hak og har en skøn aften. På vej hjem bliver Tara fanget af et kamera i et meget privat øjeblik.Dagen efter er Taras verden fuldstændig forandret. Hun er pludselig eksponeret i alle medier og må kæmpe med sin skam og verdens fordømmelse.

Cam på 36 står bag den succesrige blog SomDetEr.com. Hun bor alene i en lækker lejlighed og forretningen går strygende. Hun er kendt for at skrive tingene, som de er; hun blogger om at stå ved sine valg, at det er ok at stikke ud og ikke bare følge med strømmen, at det er ok, hvis man ikke ønsker sig børn, og at man ikke behøver at være ensom, bare fordi man bor alene.

Da Cam ser videoen med Tara, og alt det postyr det har ført med sig, forsvarer hun Tara i et af sine blogindlæg, og det bliver starten på et spirende venskab.

Stella har mistet alt; sin mor og søster og senest sin kæreste. Hun magter ikke at komme ud af sit sorte hul og bliver specielt bitter, da hun læser nogle blogindlæg af Cam om at fravælge børn i sit liv. Stella har meget stor risiko for at udvikle cancer – en sygdom hun mistede sin mor og søster til – og har fået beskeden, at skal hun have børn, så er det nu. Hun har bare ingen at få børn med, og hvad gør man så? Inspireret af Cams blog og al den snak om Tara og hendes valg om at være enlig mor, får Stella en ide.

’Som det er’ er en roman, som rummer både sjove og sørgelige elementer, og selvom stilen er i den lettere genre, tager den også fat i nogle meget aktuelle emner. Det er tunge emner, som der er ligeså mange holdninger til, som der er mennesker; emner som barnløshed, fravalg af børn og seksuel krænkelse på nettet.

Forfatterens pointe er, at ligegyldigt hvor håbløs ens situation er, er det vigtigt, at man selv tager kontrollen over den og får vendt situationen til sin fordel, og så opfordrer hun os til at stå ved vores holdninger. Slet ikke nogen dårlig pointe.

Bogdetaljer

Forlag
Flamingo
Oversætter
Dorthe Klyvø
Faustnummer
46006046
ISBN
9788702255119
Antal sider
387

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer