Bog

Projekt baby

Af (
2011
)

Anmeldelse

Projekt baby af Sinead Moriarty

22 aug.05

Hvorfor kan man ikke bare blive gravid, når man er parat til at blive mor? Med både alvor og humor skildres Emmas kamp for at få sin ønskebaby.

Emma Hamilton er en 33-årig kvinde, som er glad og tilfreds med sit liv. Hun har alt, hvad hun kan ønske sig, og føler sig efterhånden parat til at få et barn. Og det inden længe. Alt er timet og tilrettelagt, så Emma kan overskue det hele.

Men da hun stadig ikke er gravid efter nogle måneder, henvender hun sig til sin læge for at få hjælp. Hermed begynder et utal af ubehagelige undersøgelser, skemalagt sex, hormonbehandlinger med mere.

Emma ændrer nærmest personlighed gennem forløbet. Hun bliver totalt fikseret på at blive gravid og kan ikke tale om ret meget andet. Hun er en prøvelse for sine omgivelser, især sin mand James, og man undrer sig over, at han ikke løber skrigende bort. Emmas humørsvingninger hænger sammen med de ret massive hormontilskud, hun må indtage i håbet om at få sin store drøm om at blive mor opfyldt.

Men måned efter måned skuffes hun. Omkring hende myldrer det med store flotte maver og små bedårende babyer, og netop fordi hun er i den alder, hvor man normalt får børn, bliver hun ofte spurgt, om hun venter barn. Så frustrationerne er store.

Gennem romanen følger vi også Emma og James’ forsøg på at leve et 'normalt liv', ligesom før. Da gik de i byen med vennerne, drak sig fulde og dyrkede sex, når de havde lyst. Nu er alt pludselig skemalagt ud fra de optimale tidspunkter for Emmas befrugtning. Friheden begrænses.

Romanen vender mange centrale problemer omkring emnet - der diskuteres med både humor og alvor. Selv om bogens tema vejer tungt, lettes emnet af den bramfrie tone, som sætter situationen i et andet perspektiv. En rigtig god roman, som er velskrevet og humoristisk, det alvorlige tema til trods.

 

Bogdetaljer

Forlag
Audioteket
Oversætter
Ulla Oxvig
Faustnummer
28607881
ISBN
9788759524565
Antal sider
268

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer