Bog

Dette er livet

Af (
2013
)

Anmeldelse

Dette er livet af Dan Rhodes

13 maj.13
AfRikke Bødker
Skribent

En original idé til et kunstprojekt fører til, at Aurelie pludselig får ansvaret for en fremmed baby i en uge. Skøn, eventyragtig roman med stof til eftertanke.

Aurelie, en smuk, ung kunststuderende, er i gang med et kunstprojekt. Da hun skal præsentere emnet, får hun en anden idé, som går ud på at tegne og fotografere en persons liv i en hel uge. Hun finder den udvalgte person ved at kaste en sten op i luften, og den som stenen rammer, er så ugens emne.

Uheldigvis er det et lille barn, hun rammer. Moderen bliver stiktosset og forlanger, at hun skal tage sig af barnet i en hel uge, ellers vil hun melde hændelsen til politiet. Det bliver en lang og udfordrende uge for Aurelie, som intet ved om at passe børn, men heldigvis er der nogle gode mennesker, der hjælper hende med at klare opgaven. Aurelie har problemer med kærligheden, så hun kæmper også for at komme igennem det. Samtidig er der en installation på et museum, hvor ”le machine”, en nøgen mand, udstiller sig selv og alle sine efterladenskaber over en længere periode. Udstillingen hedder ”Life” og sætter spørgsmålstegn ved, hvad god og dårlig kunst er.

’Dette er livet’ er Rhodes femte roman på dansk. Romanen foregår i Paris; i Aurelies lille lejlighed og på kunstakademiet. Og selvfølgelig på det lille museum, hvor udstillingen finder sted. Den er skrevet i dagbogsform, og man befinder sig delvis i Aurelies verden og delvis i nogle enkelte andre personers verden. For eksempel le Machines og veninden Sylvies. Det betyder, at der er en del personer at holde rede på, men alligevel glider man gennem romanen og føler sig godt underholdt.

Aurelie stiller store krav til sig selv, men er hele tiden bange for ikke at kunne leve op til dem. På mange måder er hun naiv, og alligevel tør hun stå ved sine holdninger. Had vendes langsomt til kærlighed til den lille dreng, selv om han bliver udsat for lidt af hvert. Der er to temaer, som træder mest frem i romanen. Det ene er kærligheden til kunsten og spørgsmålet om, hvad der er god og dårlig kunst. Dernæst følger livet og kroppen. Husker man at lytte til, hvad kroppen fortæller en, og lever man det liv, man ønsker at leve?

’Dette er livet’ er en skøn, eventyragtig roman, hvor prinsessen (Aurelie) må igennem mange vanskeligheder, inden hun når frem til essensen. Skrevet med et glimt i øjet, humoristisk og alligevel levnes der stof til eftertanke.

Bogdetaljer

Forlag
Tiderne Skifter
Oversætter
Ninna Brenøe
Faustnummer
29922756
ISBN
9788779735811
Antal sider
408

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser