Bog

I tvivl

Af (
2005
)

Anmeldelse

I tvivl af Dorte Holm

20 jul.05

Hvordan forener unge kvinder kærlighed, familie, børn og karriere, samtidig med at de ønsker at bevare et tæt venindeforhold?

Følg Sannes, Maries og Mimis navigering i farefyldt farvand i denne hverdagsrealistiske roman, som er en selvstændig fortsættelse af "I spænd" fra 2004.

Miljøbevidste og højgravide Sanne bliver gift i fed, flødefarvet silke med Kasper, og så skulle alt være ren lykke. Men hverdagen fungerer ikke helt optimalt, for Kasper arbejder i Aalborg. Så er der de gode veninder, Mimi og Maria, som de deler lejlighed med. Den ambitiøse og kompromisløse Mimi, der har datteren Thit, er næsten færdig som jurist og er kæreste med Jan. Hun er meget optaget af sin karriere, men af og til får hun nogle angstanfald. Marias kæreste, Anna, har slået op, og i sin rastløshed bliver mange mænd afprøvet. Hun forsøger sig med at male, men kan ikke slippe sorgen.

Fra 1999 - 2003 følger vi kvindernes op- og nedture. Man kommer tæt på tidens parforhold i denne realistiske roman, for hvordan fungerer hverdagen, når både job, karriere, familielivet, kærlighedslivet og ikke mindst det tætte venindeforhold skal forenes? Kvinderne er bange for ikke nå det hele og ønsker heller ikke at gå glip af noget. De stiller store krav til sig selv og deres omgivelser og er hele tiden i tvivl, om de nu har valgt rigtigt. Nye sider dukker op, når de bliver mødre, især Sanne tager ansvaret så højtideligt, at faderen ikke får en chance. Og Mimi har slet ikke tid til kærester, selv om Jan hele tiden bejler til hende, og hun ignorerer, at datteren mistrives. 

Der er mange diskussioner mellem mænd og kvinder i denne roman, og der er meget hverdag med rengøring, vask og afhentning af børn. Trætheden og usikkerheden er overvældende, og kvinderne har noget ondt af sig selv.

Når det er sagt, så vil jeg især fremhæve den fine beskrivelse og betydning af det tætte, nærmest sødmefyldte venindeforhold, der rummer både nerve og nuancer, og er med til at hjælpe dem igennem kriser, sorg og glæder. Overraskende, at de er en del mere åbne, ukritiske, tolerante og omsorgsfulde over for hinanden end over for kæresterne!

Romanen hører til i den mere hverdagsrealistiske og alvorlige del af chick lit-litteraturen. Sproget er let og flydende, og uden humor er den heller ikke, men selvironien er en mangelvare.

Dorte Holm debuterede i 2004 med romanen "I spænd", hvor vi første gang mødte Sanne, Mimi og Marie, der tilfældigt kom til at bo sammen i en lejlighed i København.

Lindhardt og Ringhof, 2005. 266 sider. Kr 249.-

Bogdetaljer

Forlag
Lindhardt og Ringhof
Faustnummer
25758854
ISBN
9788759524558
Antal sider
266

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer