Bog

Satans yngel

Af (
2010
)

Anmeldelse

Satans yngel af Sanne Munk Jensen

08 nov.10

Med en blanding af ’Nynnes dagbog’ og  ’Anja & Victor’ serverer Sanne Munk Jensen, det at få børn – lige ”In your face”.

Debuten ’En dag skinner solen også på en hunds røv’ var fremragende. Rørende, velskrevet, humoristisk og super talentfuld. Derfor var det med spænding,  jeg modtog ‘Satans yngel’.

Hovedpersonen Alma (fra ’En dag skinner…’) bor sammen med Tobias. De læser begge på Københavns Universitet og lever et helt almindeligt ungdomsliv. En blanding af studier, fester, gang i den, eksamener etc. Almas bedste veninde har fået barn ,og Alma oplever hvordan hun og veninden langsomt men sikkert driver bort fra hinanden. Veninden lider af ammehjerne og rummer derfor ikke andet end bleer, bæreseler, gylp og 117 gyldne og uskrevne regler for forældreskab.

Men pludselig en dag er Alma gravid. Tobias er helt oppe og ringe, Alma er glad, men bekymret.  For egner hun sig til at blive mor? Og er Tobias den rigtige mand og far? Og magter hun ansvaret?

Midt i det hele opsøger Alma sin far, som hun ikke kender, og er det nu klogt?

Romanen er et bud på, hvordan det også er at blive mor. Hvor benhårdt det er at ramme korrekthedens smalle tragt med regler for valg af barnevogn og autostole og om amning.

Alt i alt en sjov ungdomsroman, om hvor belastende det er at blive familie. Desværre bliver bogen lidt for kæk og friskfyragtig visse steder, og det er synd. Det gør den utroværdig. Til gengæld er den et godt billede på hvad brystbetændelser, ammeproblemer og søvndeprivation gør ved spædbørnsforældre. Men også (heldigvis) hvordan et første smil heler alt.

Bogdetaljer

Secondary title
2. del af: En dag skinner solen også på en hunds røv
Forlag
Gyldendal
Faustnummer
28458673
Graphic
Alette Bertelsen / imperiet
ISBN
9788702098495
Antal sider
223

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer