Bog

Reporter i chok: Gravid

Af (
2008
)

Anmeldelse

Reporter i chok: gravid af Belinda Olsson

13 maj.08

"Projekt-baby"-roman med politisk ukorrekt heltinde rydder (næsten) forsiderne.

Kapitlerne i romanen med det meget lidt mundrette navn, "Reporter i chok: Gravid" er forsynet med overskrifter, som vi af og til kan læse på spisesedlerne. Og for vores hovedperson, arbejdsnarkomanen og festaben Agata Hansson, bliver hendes liv pludselig også til et stort ’nyhedsflash’, da hun finder ud af at hun er gravid. Eller det vil sige, det finder hendes kæreste ud af, for Agata er sindssygt optaget af en kidnapningssag på Aftenbladet, hvor hun er reporter.

Agata får nemlig kontakt med veninden til den kidnappede rigmandspige, og pludselig er det HENDE, ’allround’-reporteren’, der er på sporet af noget stort. Men så er der lige det med graviditeten, den havde hun ikke lige set komme, og hendes kæreste forsøger at holde fast i den flyvske Agata, mens han får styr på barselsorloven og fødselsforberedelse.

For vores heltinde kommer graviditeten mildest talt også ubelejligt på anden vis, hun har nemlig søgt jobbet som nyhedsredaktør, og det kan man jo ikke være med ti måneders barselsorlov og hentning af kræet i vuggestue inden 16?

Det er ret befriende at læse en roman om en pige, hvis højeste ønske IKKE er at sidde på café med mødregruppen og udveksle historier om babys spisevaner. Beskrivelsen af Agatas tanker, hvor ønsket om at drikke sig fuld og ryge cigaretter kommer før glæden ved det lille væsen inde i maven, er ret sjov at læse - især når man selv er gravid!

Den 2/3 af bogen hvor Agata prøver at affinde sig med tanken om et barn, fungerer rigtig godt, hvorimod den sidste tredjedel bliver lidt sludrende og kidnapningsplottet viser sig at være lidt tyndt.

Sproget er bramfrit, som det også er i den feministiske antologi, ’Fisseflokken’, som forfatteren redigerede for nogle år tilbage. Det var også en af grundene til at jeg fik lyst til at læse bogen her; det uhøjtidelige sprog og selvindsigten, som pigerne i ’Fisseflokken’ havde, faldt jeg for med det samme, og bogen her har klart noget af den samme charme.

"Reporter i chok: Gravid" er første del af en planlagt trilogi om Agata Hansson, og kan anbefales til alle kommende mødre!

Oversat fra svensk af Tobias Bojlén Hartman  efter 'Gravidchock! Reporter erkänner'. Lindhardt og Ringhof, 2008. 349 sider .

Bogdetaljer

Forlag
Lindhardt og Ringhof
Faustnummer
27206646
ISBN
9788711316405
Antal sider
349

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer