Bog

Jaja, jeg skal nok redde jer - når jeg lige har drukket min rom & cola

Af (
2011
)

Anmeldelse

Jaja, jeg skal nok redde jer - når jeg lige har drukket min rom & cola af Lotte Skou Hansen

28 mar.11

Humoristisk og livsbekræftende roman om at redde verden iført høje hæle og med højt humør

I 2007 tog Lotte Skou Hansen et halvt år til Uganda som en del af et udvekslingsprogram mellem Røde Kors-ungdomsafdelinger. Det er der kommet en chick lit ud af. En bog med et twist for hvor munter kan chick lit fra Uganda være? Faktisk ret meget også selvom hovedpersonen ikke er omgivet af natklubber og butikker, og hvor handlingen ikke kredser om at finde Mister Right eller at forsøge at lappe på sin shoppet-i-sænk økonomi. Nej, det her er en roman om at redde verden – med en rom og cola i den ene hånd og et par stiletter i den anden.

Forfatteren tager læseren med til et anderledes land. Hun fører kækt læseren igennem en lang række ”Dagens Stereotype Forestilling” ala ”I Uganda har de sikkert sindssygt mange våben – til at forsvare sig mod hinanden og de vilde dyr” og ”Alle ugandere er ludfattige og går derfor i hullede sko og ussel, forrevet tøj”.

Nogle forestillinger holder stik og andre ikke. Hun tegner et billede af et modsætningsfyldt land, hvor mange bor i huse uden strøm, men som alligevel er klædt i hvide, nystrøgne skjorter og pudsede sko; hvor der næsten ikke er den plet hvor man ikke kan få en cola, mens det samtidig er et problem at få rent drikkevand.

Lottes arbejde går ud på at tage ud på skoler og fortælle om Røde Kors og at undervise i AIDS. Men der er også tid til lidt mere spas, og det er stadig muligt at få en drink eller to – eller mange – og på markedet kan man gå shop-amok i genbrugstøj fra vesten, og Lotte kommer hjem med tolv stiletter

Det er en sjov og lærerig bog. Efter at have læst den ved jeg at der for eksempel ingen grund er til at komme til tiden, for det gør ingen andre. Bogen må være interessant at læse for dem, som er interesserede i at deltage i Røde Kors programmer. Personligt ville jeg tage et crash kursus hos de lokale spejdere i at lære at lave mad på primus samt hamstre gaffatape, insektgift og dåsemad før afrejsen. 

Bogdetaljer

Forlag
Siesta
Faustnummer
28710488
Graphic
Kirsten Heuck Hansen, QVI grafisk
ISBN
9788792539304
Antal sider
168

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer