Bog

Hvad min bedste veninde gjorde

Af (
2009
)

Anmeldelse

Hvad min bedste veninde gjorde af Lucy Dawson

05 okt.09

Alice og Gretchen er bedste veninder. For nu og for altid. Uanset hvad de gør mod hinanden. Og hvordan.  Måske lige undtagen hvis …

Alice lever et ganske almindeligt liv, bor i lejlighed med sin kæreste og passer sit arbejde som nyetableret selvstændig fotograf. Via sit arbejde møder hun Gretchen, og hendes liv bliver anderledes fra den ene dag til den anden. Gretchen er meget livlig og vant til at leve det vilde liv, med masser af fest. Hun er studievært på et børneprogram i tv og har mange kontakter, som hun kan præsentere Alice for. Og inden Alice når at reagere, har Gretchen uden videre overtaget hendes liv, hendes lejlighed og kæresten. Da Gretchen forsøger at begå selvmord, tror man at nu er grænsen nået, nu kan det ikke blive værre. Hun sætter alt på den anden ende, og ikke mindst Alice må kæmpe med sig selv.

Romanen er godt skrevet. Den skiller sig ud fra andre chicklitt-romaner, den er ikke så lyserød som de ofte har en tendens til at være, men derimod ond og til tider modbydelig. De to veninder kommer ud i nogle kriser, hvor deres venskab virkelig sættes på prøve, og Gretchen viser nye sider af sig selv, som er væsentlig mindre tiltalende.

Personbeskrivelserne er malende og man overraskes over, hvordan Gretchens adfærd skifter for det ene øjeblik at være en dum, manipulerende bitsch til at være sød og sjov to timer senere. Samtidig bliver Alice meget provokeret af Gretchens opførsel, og svinger mellem en vrede, hun tvivler på er berettiget, og en angst for hvad der kommer. Det påvirker hendes selvværd meget, og hun har svært ved finde en forklaring på dette kaos.

Dawsons roman illustrerer, hvad der sker med et menneske, som mister næsten alt til en person som det har meget tillid og tro til. Hvor ulykkelig og frustreret et menneske kan blive, når alting bliver ved med at gå galt. Og lige så langsomt begynder at miste sig selv. Spændende og tankevækkende læsning.

Bogdetaljer

Forlag
Sommer & Sørensen
Oversætter
Marie Kopp
Faustnummer
27904726
Graphic
Christine Clemmensen
ISBN
9788790189983
Antal sider
245

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer