Bog

Anna og det franske kys

Af (
2015
)

Anmeldelse

Anna og det franske kys af Stephanie Perkins

02 jul.15
AfStina Holdt
Skribent
Denne debutroman er blevet mig anbefalet, det lader jeg ikke passere, og har derfor
kastet mig over den. Forfatteren har ligget på bestsellerlisterne med flere af hendes
romaner, så selv om jeg måske er et par somre over målgruppen var jeg på.

Og lad mig blot starte med at fastslå, at denne roman er til både unge og modne læsere.
Den er yderst levende, velskrevet og frem for alt realistisk. Sproget er en præcis gengivelse af det unge sind - det var altså en sand fornøjelse.

Anna er en Amerikansk pige på 18 år. Hendes forfatterfar beslutter, at hun skal tage det sidste college-år i Paris. Anna er yderst modvillig, hun taler ikke fransk, vil ikke væk fra vennerne, og ser slet ikke lyset i faderens beslutning. Da hun efterlades alene på kostskolen bryder hendes verden sammen - men naboen Meredith husker selv, hvordan det var at være ny i Paris - og indlemmer Anna i vennegruppen. Anna bliver hurtigt en del af kliken, og specielt den Engelsk/Amerikansk/Franske Étienne, bliver et fast omdrejningspunkt for Anna.
Men hun har en "næsten-kæreste" hjemme i Atlanta og Ètienne har en kæreste i Paris, så Anna forsøger at overbevise sig selv om, at deres venskab er det hele værd. Men Anna og de andre unge er som alle vi andre var i den alder: forvirrede, hormonfyldte og i gang med at stifte bekendtskab med voksenlivet på godt og ondt. Det giver selvsagt både kaos og pinlige episoder, men hvad vil Anna egentlig - med Ètienne og sig selv?

Dette er en roman, hvor jeg bare lænede mig tilbage og nød turen. Alle figurer er sublimt beskrevet, i både tanker og handlinger. Jeg var 18 år igen, jeg genkendte både noget af mig selv og noget fra den tids interaktioner med venner og kærester. Jeg var helt inde under huden på Anna - og kunne relatere til hende, hele vejen igennem. Og så er der ovenover
det hele, en helt fantastisk dejlig humor - jeg både lo og krummede tæer.

Nuvel, historien har et romantisk snit, men jeg følte på ingen måde, at det blev banalt eller for let. Handlingen f´giver et praj om det endelige resultat, men det opklares ikke før til slut.
Og så var jeg vild med forfatterens sublime evne til at beskrive de mange, indre og ydre konflikter, der er i teenageårene. Det være sig de indre, men sandelig også i interaktionerne, verbalt og i handlinger. Kort sagt: en rigtig dejlig tur " down memory lane"

Som sagt kan bogen med succes læses af flere aldersgrupper, jeg er sikker på, at unge læsere vil finde trøst og information. Ældre læsere vil, som jeg, nikke genkendende og frem for alt se tilbage med et smil på læben. Jeg er vild med denne skønne roman, den skal have de varmeste anbefalinger med på vejen. Den er perfekt til sommerens læsning, og så glæder jeg mig til at læse den nyeste: Lola og naboens søn.

 

Bogdetaljer

Forlag
Lindhardt & Ringhof
Faustnummer
NULL
ISBN
9788711451915
Antal sider
388

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser