Bog

My hero academia. Bind 1, Izuku Midoriya - oprindelse

Af (
2022
)

Anmeldelse

My hero academia

26 jul.22
AfKatrine Colmorn

Superheltemanga med lige dele alvor og humor appellerer til unge mangaentusiaster, men også til fans af superhelte tegneserier.

Hovedpersonen Izuku er en helt almindelig dreng – desværre! For det her er fremtiden, og i fremtiden udvikler 80% af børn særlige kræfter i løbet af barndommen, også kaldet træk.

Verden er fuld af superhelte og superskurke, der er i evig kamp, men Izuku er en af de få, der ingen superkræfter får. Han er ved at have opgivet superheltedrømmen for altid, da helten All Might pludseligt dukker op og laver om på det hele. All Might leder efter en arvtager til sine kræfter, og da Izuku demonstrerer et stort og uselvisk mod, får den kendte superhelt øje på potentialet i den trækløse dreng.

14-årige Izuku drømmer som så mange andre børn om at blive en superhelt. Desværre er han en af de få i denne fremtidige verden, der ikke udvikler superkræfter. Op igennem barndommen må Izuku se sine jævnaldrende forfølge det mål, han selv er ved at indse, at han aldrig vil opnå. Håbet svinder lidt efter lidt, og han bliver jævnligt drillet, fordi han er ”trækløs”. Livet er altså ikke lutter lagkage for Izuku, men lige som han er ved at have opgivet superheltedrømmen helt, dukker helten All Might op.

All Might har sine egne udfordringer, men han er en af de største helte, der findes, og han spotter noget i Izuku. Drengens uselviske mod får All Might til at vælge netop ham som sin arvtager for hans kræfter, og All Might bliver således Izukus lærer. Men selv med en superhelt som mentor er læringskurven meget stejl, og Izuku må arbejde ekstremt hårdt, med tvivlen som en konstant følgesvend. Målet er at få Izuku ind på helteskolen, som han altid har drømt om, men konkurrencen er benhård, og det er ikke alle, der ønsker ham succes på vejen til at blive superhelt.

Temaet med superhelte er meget amerikansk, og helten All Might ligner i sin ultimative form da også noget, der er taget ud af en amerikansk tegneserie. Stilen er dog stadig japansk, og resultatet i bogen er en god blanding af øst og vest. Historien handler om at overvinde forhindringer og kæmpe for at opnå sin drøm, og Izuku er en charmerende hovedperson, som børn og unge let kan identificere sig med. Han er nemlig fuldstændigt almindelig og slet ikke superhelteagtig overhovedet, og som et af de få børn i skolen uden træk bliver han desværre også drillet og holdt nede. Men med lidt held og masser af hårdt arbejde, mod og hjerte, kan man nå langt, og Izuku får heldigvis også hjælp fra nye venner undervejs.

My Hero Academia-serien kan læses fra omkring de 13 år og vil appellere til unge mangafans, men også til fans af superhelte tegneserier som fx Spiderman. Det er en lettilgængelig manga, der er både sjov og pakket med action, og som sagtens kan læses af dem, der ikke har læst manga før.

Bogdetaljer

Forlag
Faraos Manga
Oversætter
Mads Joakim Holm Skovgaard
Faustnummer
62739592
ISBN
9788771763003
Antal sider
187

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser