Bog

X-Men - fremtiden af i går

Af (
2023
)

Anmeldelse

X-Men - fremtiden af i går

08 dec.23

Et af X-Mens mest ikoniske eventyr er endelig genoptrykt. En must-read-klassiker fra Marvel-arkivet. 

Jean Grey er død, og X-Mens leder Cyclops har trukket sig i sorg. Storm overtager lederskabet af superheltegruppen, men de ellers så usårlige helte kæmper med både indre og ydre dæmoner, og da formskifteren Mystique samler The Brotherhood of Evil Mutants, kommer X-Men på deres hidtil sværeste prøve: En test, der tager dem på tværs af tiden og ind i Apokalypsen, hvor de frygtindgydende Sentinels truer med at udslette både mennesker og mutanter én gang for alle.

X-Men er en af mastodonterne i Marvel-universet, og denne samling af klassiske hæfter følger De Nye X-Men, der ud over Professor Xavier og Storm består af Wolverine, Nightcrawler, Colossus og den purunge mutant Kitty Pryde (aka Stride). Hæfterne fortæller forskellige historier og giver lidt baggrund til de enkelte medlemmers forhistorie, imens de leder op til det helt store højdepunkt: de ikoniske hæfter Fremtiden af i går. Her må fremtidens Stride rejse tilbage til nutiden og ind i den unge Kittys 13-årige krop for at redde både mutanter og menneskehed fra de uovervindelige robotter Sentinels. For dem, der bedst kender X-Men fra filmene, så blev historien filmatiseret i 2014 som ’Days of Future Past’, hvor det var Wolverine, der rejste tilbage i tiden for at stoppe Apokalypsen.

’Fremtiden af i går’ er en virkelig fed historie og en af de få Marvelfortællinger, der – i min optik - kommer op på siden af de mytologiske Avengers-sagaer ’Den kosmiske krig’ og ’Den kosmiske handske’ (begge er også genudgivet af Fahrenheit). Samtidig runder denne samling flot af med hæftet ’Dæmon’, hvor den unge Kitty Pride kommer på den ultimative prøve for at blive et ægte medlem af X-Men-familien.

Stilmæssigt er vi tilbage i de gamle Marveltegneres højdage (80erne), så det er en ældre streg. Men personligt elsker jeg stilen og synes stadig, at den holder 100 procent. Skrivestilen kan dog godt være en smule lang ifht et nyt publikum. De arbejder meget med indre monologer, og dialogerne er til tider meget forklarende, så yngre børn risikerer at falde fra. Men det har nu engang været nødvendigt før hen, hvor du kun læste et hæfte ad gangen, og måske ikke liiiiige fik læst forrige udgivelse. Så kan lidt overforklaring være en stor hjælp.

’X-Men: Fremtiden af i går’ er en must-read klassiker, selv om den nok mest er til de ældre Marvel-læsere. Men for alle der elsker X-Men, så er det bare at komme i gang.

Bogdetaljer

Forlag
Fahrenheit
Oversætter
Thomas Berger
Faustnummer
136808028
ISBN
9788771762389
Antal sider
176

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer