Bog

Daredevil. Bind 1

Af (
2023
)

Anmeldelse

Daredevil. Bind 1

24 jan.24

Samlebindet af legenden Frank Millers’ første tegneseriehæfter med Daredevil er en fed introduktion til manden uden frygt

Da Frank Miller overtog ansvaret for Marvels Daredevil i slutningen af 70erne, var han endnu ikke den ubestridte legende, der senere skænkede os tegneserierne ’300’, ’Sin City’ og Batmans ’Dark Knight’-serie. Han var på det tidspunkt stadig en ung tegner med en spirende historiefortæller i maven. Dem, der kender Millers stil, vil da også i 'Daredevil' tydeligt kunne genkende den noir-inspirerede stil, der senere skulle blive kendetegnende for hans efterfølgende mesterværker.

Millers portrætteringen af ’manden uden frygt’ (som Daredevil benævnes) er en dyster fortælling om den blinde stjerneadvokat Matt Murdoch, der om dagen kæmper i retten for de svage og om natten kæmper mod underverdens skurke i skikkelse af alteregoet Daredevil – en superhelt med ekstraordinære sanser forårsaget af det samme radioaktive materiale, der tog synet fra ham. Men Daredevils største problem er ikke hans handikap. For trods hans hemmelige dobbeltidentitet, så er prisen for at beskytte de svage i samfundet konstante kampe mod ikoniske bad guys som Dr. Octopus, Mauler, Gladiator, nemesisen Bullseye og så selvfølgelig Kingpin – kongen over underverden. Samtidig kæmper han med kærligheden og de splittede følelser til superagenten Natasha Romanoff (også kendt som Black Widow), heltinden Elektra og den helt almindelige, men skønne, Heather.

Det er i sandhed ikke let at være superhelt!

Samlebindet står dog allerstærkest med de afsluttende historier om Kingpin, den fysisk store og overlegne gangsterboss, der i Frank Millers hænder får en menneskelig dybde, der gør ham til en endnu mere interessant karakter end hovedpersonen selv. Efter at have skabt et overlegent forbrydersyndikat har Kingpin trukket stikket og lever i eksil i Japan, hvor han har fundet kærligheden i form af den smukke Vanessa. Men det selv samme forbrydersyndikat, som han skabte i sin storhedstid, lever videre og truer nu med at trække ham til sig igen. Og der er ingen bedre måde, end at bruge hans nyfundne kærlighed imod ham. Det kan virke en smule banalt, men Frank Miller eksekverer historien med overlegen hånd, og det er disse strejf af menneskelig dybde, der gør Millers Daredevil til mere en bare god superhelte-tju-bang.

Er man til superhelte, men aldrig prøvet kræfter med Daredevil, så kan dette samlebind klart anbefales. Det er muligt, at de første hæfter har næsten 45 år på bagen, men underholdningen og de menneskelige problematikker er tidløse og understreger, hvorfor Frank Miller er helt oppe i blandt de største, amerikanske tegneserieskabere.

Bogdetaljer

Forlag
Fahrenheit
Oversætter
Henrik List
Faustnummer
136807862
ISBN
9788771762846
Antal sider
297

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer