Bog

De splittede

Af (
2008
)

Anmeldelse

De splittede af Joss Whedon

13 okt.08
AfArne Larsen
Skribent

Astonishing X-men fortsætter ufortrødent, og igen bydes der på absolut tegneseriekvalitet af ypperste karat.

Inden mit forsøg på at nå frem til en slags handlingsreferat for dette bind af serien skal jeg på det kraftigste opfordre læseren til at genlæse de to forrige bind. Har man ikke begivenhederne i disse bind present, vil man være håbløst fortabt.

Problemerne for X-men forsætter med fuld styrke. Emma Frost, tidligere en del af X-men, er tilbage med den nye Hellfire Club, men hendes mærkelige opførsel er der ingen, der kan forstå, og den truer fuldstændig med at splitte superheltene. En for en uskadeliggør hun X-men, og efterlader dem forsvarsløse. Kun Kitty Pride modstår, og det er nu op til hende at stoppe Emma. Samtidig undslipper rumvæsenet Ord fra sit fængsel og genoptager sin søgen efter det medlem af X–men, som er forudbestemt til at ødelægge hans verden ’Breakworld’.
Identiteten på dette medlem af X-men røbes i dette bind, og samtidig afsløres det, hvem der er stikkeren.

Ingen, der har læst mine tidligere anmeldelser af serien, kan vist være i tvivl om, at ’X-men’ er en af mine absolutte favoritter.
Jeg har fulgt dem lige siden de allerførste hæfter udkom på dansk, og med makkerparret Whedon og Cassaday har serien nået et af sine absolutte højdepunkter.
Tekstforfatteren Whedons halsbrækkende og vittige tekst fortsætter med ufortrødent styrke, og endnu en gang formår han at forsyne historien med det ene tvist efter det andet, man skal som læser virkelig holde tungen lige i munden. Samtidig formår han at lægge yderligere dimensioner til sine i forvejen ganske overbevisende personskildringer.

Cassadays tegneseriekunst matcher til fulde Whedons tekster, og de eksplosive, farverige og næsten maleriagtige illustrationer er med til at fuldende billedet.

Medmindre man som undertegnede anmelder er forblevet tegneserienørd hele livet, har de fleste sikkert på et eller andet tidspunkt i deres liv med fornøjelse læst tegneserier, og dermed formentlig også stiftet bekendtskab med superhelte.
Denne barnlige fascination har man nu chancen for at genoplive eller genopdage, hvis man som voksen prøver at læse denne helstøbte og fremragende serie.

Oversat fra amerikansk af Tue Gaston efter 'Torn' . G. Floy Studio, 2008. Ca. 150 sider .

Bogdetaljer

Secondary title
Astonishing X-men
Forlag
Roskilde : G. Floy Studio
Oversætter
Tue Gaston
Faustnummer
27407900
ISBN
9788791630514
Antal sider
150

Tema

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser