Bog

Yoko Tsuno: Vinea i fare

Af (
2017
)

Anmeldelse

Yoko Tsuno: Vinea i fare af Roger Leloup

06 jun.18

Smukt tilrettelagt og imponerende flot samlebind med tre klassiske eventyr om verdens sejeste tegneserieheltinde Yoko Tsuno og ekspeditionerne til planeten Vinea.

Tegneserieheltinden over dem alle er endelig tilbage i et forrygende femte samlebind, hvor temaet kredser om de smukke blåhudede Vineanere. Den eventyrlystne elektronikingeniør Yoko Tsuno har gennem 28 album underholdt danske tegneseriefans siden 1979. Forlaget Cobolt genudgiver nu de mange albums på en helt ny måde. Dette ekstremt flotte samlebind er nummer fem i rækken og indeholder ’Titanerne’, ’Lyset fra Ixo’ og ’Dybets dronning’, der alle omhandler planeten Vinea og dens mange hemmeligheder.

Som barn var jeg meget glad for at læse tegneserierne om Yoko Tsuno, den seje heltinde, der altid kastede sig over nye oplevelser med en uovervindelighed og et åbent sind overfor det fremmedartede. Selve sci-fi universet ramte lige i plet med gådefulde, mystiske hændelser, tidsrejser og ekspeditioner til nær og fjern. Derfor er det en stor glæde for en gammel Yoko-entusiast, at serien nu bliver genudgivet i samlebind.

Selvom teknologien har ændret sig en hel del siden 70’erne, føler jeg stadig at serien holder, og jeg er imponeret over Leloups eminente tegninger og teknologiske fremsynethed, som jeg stadig finder glæde ved at fordybe mig i. Tegneres budskaber om medmenneskelighed, venskab og rummelighed overfor nye kulturer er evigtgyldige.

For at markere belgiske Roger Leloups 80-års fødselsdag har Cobolt samlet tegneserierne om Yoko Tsuno i samlebind med tre tegneserier i hver og vel at mærke efter tema. Dette giver et fuldstændigt nyt blik for sammenhængen i de forskellige albums, som tilmed har været umulige at opdrive gennem flere år. Samtidig er samlebindene spækket med et lækkert og berigende ekstramateriale i form af Leloups historiske tilbageblik på tegneseriens oprindelse og figurernes udvikling. Som et ekstra krydderi kan man helt eksklusivt nyde illustratorens eminente streg i de meget flotte helsidesudsnit af striberne.

Bogdetaljer

Secondary title
Titanerne, Lyset fra Ixo, Dybets dronning
Forlag
Cobolt
Oversætter
Niels Søndergaard
Faustnummer
53134289
ISBN
9788770856577
Antal sider
163

Tema

Tema

Tegneserier og graphic novels

Vi belyser mangfoldigheden inde for tegneserier og graphic novels og sætter gennem en række anmeldelser, analyser og artikler ord på, hvad de flotte grafiske udgivelser kan.
Læs mere

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer