Bog

De priviligerede

Af (
2007
)

Anmeldelse

De priviligerede af Joss Whedon

26 nov.07
AfArne Larsen
Skribent

Endnu et super album fra G Floy Studio, og så med den allerbedste af de mange superhelte-serier: X-men.

X-men er en tegneserie, der har eksisteret i mange år og med mange forskellige medlemmer. I nærværende historie forsøger et af de oprindelige medlemmer, Cyclops, at gendanne gruppen og føre den tilbage til tidligere tiders storhed. Formålet er at gøre heltene, som jo er mutanter, mere kendte blandt befolkningen som en beskyttende og hjælpende instans.

Denne plan løber dog snart ind i et gevaldigt problem: En forsker skal have opfundet en kur mod mutanter, og så er den indviklede historie skudt i gang. Ind på scenen træder samtidig en mystisk fremmed, Ord, som kommer fra en anden verden, Nick Fury og S.H.I.E.L.D. blander sig også, og endelig dukker pludselig en tidligere X-man op, Colossus, som man ellers troede var død.

Firmaet Benetech, som stod bag forskningen og udviklingen af kuren, bliver arnestedet for de afsluttende begivenheder og kampe.

Bortset fra at det er særdeles vanskeligt at referere historien mere præcist, skal der ikke røbes mere her, men jeg kan godt love en ganske særlig oplevelse.

Jeg vil med det samme indrømme, at X-men altid har været mine yndlingsfigurer blandt alle tegneserierne, og det er der mange grunde til:
X-men har naturligvis alle de fascinerende personer, alle de spændende historier, superskurke og fremmede verdener, der skal til, men dertil kommer, at alle heltene bagved deres særlige superkræfter optræder såre menneskeligt. Problematikken omkring mutantbegrebet giver også serien mulighed for at sætte fokus på såre relevante samfundsproblemer, såsom integration, racehad, det at være anderledes o.s.v.

Dette nye album skuffer bestemt ikke mine forventninger, og det nye hold bag serien leverer bestemt varen.
Tekstforfatteren Joss Whedon, som man bl.a. vil kende fra Tv-serierne Buffy og Angel, har skabt en spændende og vedkommende historie. Tegneren John Cassaday supplerer på strålende vis med eksplosive og sine steder særdeles smukke billeder.

Kort sagt albummet får mine varmeste anbefalinger med på vejen, men jeg må dog indrømme, at har man ikke et temmelig grundigt forhåndskendskab til seriens figurer, er man ilde stedt.

"De Privilegerede" er samlet til en bog fra 6 enkelthæfter, og historien fortsætter faktisk i yderligere tre bøger, som er planlagt til udgivelse i 2008.

Oversat af Tue Gaston. G Floy Studio, 2007.152 sider.

Bogdetaljer

Secondary title
Astonishing X-men
Forlag
G. Floy Studio
Oversætter
Tue Gaston
Faustnummer
27002773
Graphic
John Cassaday
ISBN
9788791630408
Antal sider
160

Tema

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser