Profil
AfNadja Agerbak

Medlem i

7 år 4 måneder
Digital redaktør på Litteratursiden.

Jeg er en passioneret litteraturelsker med en glubende appetit på gode fortællinger. Det skrevne ord er måske den sidste rest af magi, vi har tilbage i verden. Det magiske ved skrivning er, at du kan sidde med et blankt stykke papir eller et dokument på computeren og fylde en hel verden ned i det. Jeg er i det hele taget fascineret af, hvordan man kan fremstille andre bevidstheder og dykke ned i andre tidsaldre og universer.


Tip til at skrive en god anmeldelse:
Giv dine læsere værdifuldt indhold, de ikke kan få andre steder. Giv dem noget, der kun findes, fordi det er dit blik på verdenen, der skinner igennem, eller fordi du giver dem et indblik i din verden. Giv dine læsere indhold: skarpt, grundigt, modigt indhold, eller bare hyggeligt, fint og gennemarbejdet.


Find mig på Instagram: https://www.instagram.com/nagerbak/

Reviews by Nadja Agerbak

Content by Nadja Agerbak

 • Artikel

  Go classic på Klassikerdagen

  Selv i 2021 virker Agnes Henningsens begavede og begejstrede overvejelser om kærlighed og tiltrækning stadig friske, forbavsende frisindede og aldeles vedkommende.
  Læs mere
 • Artikel

  Danmark rundt i litteraturen

  En sommer i Danmark kan byde på forskelligartede og berigende oplevelser - og tilsvarende kan sommerlæsning om Danmark give et mangfoldigt billede af landet.
  Læs mere
 • Artikel

  De bedste bøger til storbyferien

  Ferielitteratur er ikke kun rejseguides og andre fagbøger om rejsemålet, men i høj grad også skønlitteratur, som ofte kan give et mere lystfyldt og bredere kendskab til kulturen og befolkningen.
  Læs mere
 • Artikel

  Er du til fransk? 

  Hvis du drømmer om at slentre gennem Paris' snævre gader, drikke en god Côtes du Rhône på en fortovscafé eller finde unikke bøger blandt Seinens boghandlere, så er du ikke alene. Litteratursidens redaktion nærer drømmen med vores franske favoritter, som skal læses med Tour de France kørende i baggrunden.
  Læs mere
 • Irland - Irske stemmer

  Skønne verden, hvor er du

  Af Sally Rooney (f. 1991)

  Skønne verden, hvor er du

  Rooneys mest modne og rørende roman er et generationsportræt, en venskabsroman og en kritik af den moderne verden, som vi kender den. Alle forventninger indfries og mere til.
  Læs mere

  Noter til mig selv

  Af Emilie Pine (f. 1977)

  Noter til mig selv

  Med en række personlige og selvudleverende essays viser Emilie Pine, at der er en stor styrke i sårbarheden. Bogens fortællinger er vedkommende og befriende læsning.
  Læs mere

  Godt selskab

  Af Naoise Dolan

  Godt selskab

  Frisk og ungdommelig roman af irsk debutant minder lidt om Sally Rooney. Grundhistorien er god, men romanen mangler kant og wokeness.
  Læs mere

  Sælsomme vækster

  Af Donal Ryan

  Sælsomme vækster

  Perfekt komponeret og poetisk roman om en ung pige, der forsvinder og kommer tilbage og puster nyt liv ind i et traditionsbundet samfund.
  Læs mere

  Normale mennesker

  Af Sally Rooney

  Normale mennesker

  En fascinerende, vrangvendt Romeo og Julie-fortælling, hvor to unge har en intens forståelse og kærlighed, men hverken tør tro på kærligheden eller tillade den plads.
  Læs mere

  Dam

  Af Claire-Louise Bennett

  Dam

  Claire-Louise Bennetts roste debutroman er en særpræget og særlig fortælling om alene-livet langt ude på landet. Man får lyst til at sætte musik til og glide ind i bogen.
  Læs mere

  Linje trådt af trin

  Af Sara Baume (f. 1984)

  Linje trådt af trin

  Baumes ord har en særlig humor, sarkasme og poetisk skønhed i fremragende og mindeværdig roman om en ung kunstners ensomhed og depression. 
  Læs mere

  Samtaler med venner

  Af Sally Rooney (f. 1991)

  Samtaler med venner

  Sally Rooney tegner et skarpt portræt af nutidens unge kvinder i en stærk roman, der spiller på hele følelsesregisteret med humor, jalousi og emotionelt kaos.
  Læs mere

  Cyril Averys hjerte

  Af John Boyne

  Cyril Averys hjerte

  Stor roman om Cyril og hans liv som homoseksuel i et Irland, hvor fordomme og had giver ham mange problemer. En bevægende og uafrystelig historie.
  Læs mere

  Den grønne vej

  Af Anne Enright

  Den grønne vej

  En velkomponeret, vidunderlig roman, der er skrevet i den smukkeste prosa, om alle de historier og tråde, der er i en familie, og som binder personerne sammen på godt og ondt.
  Læs mere

  Vælde vokse vakle visne

  Af Sara Baume (f. 1984)

  Vælde vokse vakle visne

  Den irske debutant, Sara Baume, har skrevet en vedkommende lyrisk fortælling, der kunne foregå alle steder og til alle tider, om relationen mellem et sårbart menneske og hans hund.
  Læs mere

  Havet

  Af John Banville

  Havet

  En sansende rejse gennem barndommens erindringer og sorgens og ensomhedens dybe afgrund.
  Læs mere

  Rust

  Af Donal Ryan

  Rust

  Det økonomiske kollaps og finanskrisen forårsager farlige spændinger mellem indbyggerne i en lille by. Grådighed graver grøfter mellem tidligere venner. Arbejdsløshed, sorte penge,…
  Læs mere

  Nora Webster

  Af Colm Tóibín

  Nora Webster

  Irske Colm Tóibín beskriver et kvindesind i ensom kvindekamp med en fortryllende nænsomhed og indsigt. Smuk roman om en enkes kamp tilbage til livet i 1960’ernes Dublin.
  Læs mere

  Intet på jord

  Af Conor O’Callaghan

  Intet på jord

  Antydningens kunst. En sansemættet og smuk fortælling, der sniger sig ind på sin læser og bliver til en foruroligende og stor læseoplevelse.
  Læs mere

  En stjerne ved navn Henry

  Henry Smart bliver født i den yderste fattigdom i 1901 i Dublin. Fra det øjeblik han bliver født, er han en stjerne. En stjerne i to betydninger, dels som en særdeles hårdfør…
  Læs mere

  Rum

  Af Emma Donoghue

  Rum

  Gribende og næsten ubærlig roman om en mor og søn, som er spærret inde i et rum.
  Læs mere

  Underet

  Af Emma Donoghue

  Underet

  Et under af en roman om 11-årige Anna, som ikke vil spise. Historien er både spændende og psykologisk overbevisende. Donoghue lever fuldt ud op til sin debut.
  Læs mere
 • Nobelprisen i litteratur

  Målmandens angst ved straffespark

  Da Josef Bloch bliver fyret, kastes han ud i en livskrise, hvor alt virker formålsløst, i eksistentielt mesterværk af Østrigs nobelprismodtager.
  Læs mere

  Rejsende

  Af Olga Tokarczuk

  Rejsende

  I 'Rejsende' væves et utal af historier og betragtninger sammen til en storslået mosaik. En rejse ændrer altid et eller andet. En bog man ikke lige bliver færdig med.
  Læs mere

  Klara og solen

  Af Kazuo Ishiguro

  Klara og solen

  Kazuo Ishiguro seneste genistreg er en varm fortælling om unikt venskab, individets værdi og de yderste konsekvenser af kunstig intelligens.
  Læs mere

  Den begravede kæmpe

  Af Kazuo Ishiguro

  Den begravede kæmpe

  Drager, trolde, heltmodige krigere og riddere er ingredienserne i denne fremragende roman om tab og erindring i Kong Arthurs England.  
  Læs mere

  Krøniker

  Af Bob Dylan

  Krøniker

  Et stykke håndskrevet og rå rock'n'roll, der helt uden fine manerer eller selvforherligelse skærer ind til benet.
  Læs mere

  Krigen har ikke et kvindeligt ansigt

  Barsk og bevægende kollektivfortælling om kvindelige, sovjetiske soldaters deltagelse i 2. Verdenskrig giver et sjældent og mesterligt fortalt indblik i krigens væsen og hverdag.
  Læs mere

  En stamtavle

  Af Patrick Modiano

  En stamtavle

  Modiano er på udflugt i fortiden. Det er der kommet en interessant, men også lidt uvedkommende bog ud af.
  Læs mere

  Noget jeg gerne vil sige

  Der findes ingen, der kan skrive noveller som Alice Munro. Hun er skarp, men med en særlig forståelse for mennesker på de tidspunkter, hvor de er allermest sårbare.  
  Læs mere

  Hvidløgsballaderne

  'Hvidløgsballaderne' er en kringlet saml selv-roman, der er flikket sammen af brudstykker af scener fra både før, under og efter revolten.
  Læs mere

  Samlede Tranströmer

  Af Tomas Tranströmer

  Samlede Tranströmer

  Tranströmers digte er på én gang enkle og komplekse og åbner en dør til tilværelsens mysterium.
  Læs mere

  Vejen til paradis

  Af Mario Vargas Llosa

  Vejen til paradis

  Dobbeltportrættet af feministen Flora Tristán og hendes barnebarn, Paul Gauguin, giver et uforglemmeligt tidsbillede af to idealister, der kæmpede for et bedre samfund.
  Læs mere

  Afrikaneren

  Af J.M.G. Le Clézio

  Afrikaneren

  Forfatterens erindringsglimt af en barndom i Afrika præget af store kulturforskelle og samtidig et forsøg på at forlige sig med og forstå sin far.
  Læs mere

  Sommeren før mørket

  Af Doris Lessing

  Sommeren før mørket

  En midaldrende kvinde gennemlever en identitetskrise den sommer, hvor mand og børn er spredt for alle vinde.
  Læs mere

  Dette fremmede i mig

  Af Orhan Pamuk

  Dette fremmede i mig

  Pamuk tryllebinder med sin store familiekrønike, en vemodig kærlighedserklæring til Istanbul, og veksler flot mellem den nære familiehistorie og et større historisk perspektiv.
  Læs mere

  Spillelærerinden

  Af Elfriede Jelinek

  Spillelærerinden

  Psykologisk portræt af en kvinde, voldsomt domineret af sin mor som hun bor sammen med i Wien, der søger sin egen identitet gennem et sadomasochistisk forhold til en elev.
  Læs mere

  Drengeår

  Af J. M. Coetzee

  Drengeår

  På sporet af en svunden tid og et portræt af kunstneren som en meget ung mand.
  Læs mere

  De skæbneløse

  Af Imre Kertész

  De skæbneløse

  Den ungarske nobelpristager Imre Kertész blev som femtenårig sendt til Auschwitz. Hans ødelæggende oplevelser i denne og andre tyske koncentrationslejre beskrives køligt…
  Læs mere

  Et hus til mr. Biswas

  Af V. S. Naipaul

  Et hus til mr. Biswas

  Menigmands kamp for anerkendelse og selvstændighed i tragikomisk samfundssatire over postkolonialismens Trinidad.
  Læs mere

  Et ensomt menneskes bibel

  Refleksion og poesi, idealisme og menneskelighed går hånd i hånd i denne enestående roman om det mørkeste kapitel i Kinas historie. Kulturrevolutionen har fået sit…
  Læs mere

  Hundeår

  Af Günter Grass

  Hundeår

  Kulminationen på Grass berømte Danzig-trilogi. Og hvilken kulmination! Den er ikke bare lærd. Den er god. Den er bedre-end-Bliktrommen-god! Originaludgave: 1963
  Læs mere

  En fortælling om blindhed

  Dystopi, samfundskritik og en lille smule kærlighed. Saramago portrætterer menneske og samfund på godt og ondt i hans måske mest berømte fabulering.
  Læs mere

  Flagermusenes landsby

  Hvis man holder af Dario Fos uforlignelige og meget italienske humor, dramatik og samfundssatire bliver man ikke skuffet, når man læser hans selvbiografi. Her får man i stærkt…
  Læs mere

  Tid til fodbold

  Af Kenzaburo Ōe

  Tid til fodbold

  Mitsu går en tidlig morgen ud i haven og sætter sig på bunden af et hul, der er gravet til septiktanken; han har en våd hund på skødet og bliver siddende til mælkemanden opdager…
  Læs mere

  En velsignelse

  Af Toni Morrison

  En velsignelse

  I fin litterær form tegner Toni Morrison et sandfærdigt samfundsportræt af et Amerika, der er mere mareridt end drøm.  Originaludgave: 2008
  Læs mere

  Venedigs vandmærke

  Af Joseph Brodsky

  Venedigs vandmærke

  Stemningsbilleder, snapshots; skitser. De 48 små prosastykker kan kaldes meget. Smukke sproglige skildringer fra den vintermåned som Brodsky tilbragte mange år i en af de mest…
  Læs mere

  Fluernes herre

  Af William Golding

  Fluernes herre

  Hvorfor er børn så onde ved hinanden? Hvorfor kan de ikke bare løbe rundt og lege fredeligt sammen? Originaludgave: 1954 Filmatiseret flere gange, bl.a. i 1963 af Peter Brook og…
  Læs mere

  100 års ensomhed

  Af Gabriel García Márquez

  100 års ensomhed

  En gådefuld profeti, der går i opfyldelse, voldsomme og ødelæggende lidenskaber og civilisationens indtog er nogle af hovedingredienserne i denne fantastiske fortælling.
  Læs mere

  Hvor var du, Adam?

  Af Heinrich Böll

  Hvor var du, Adam?

  Hos Böll er der ingen glorværdige helte og kun få renlivede skurke; blot helt almindelige mennesker, der er fanget i krigens meningsløshed og monotoni.
  Læs mere

  En dag i Ivan Denisovitjs liv

  Af Aleksandr Solzjenitsyn

  En dag i Ivan Denisovitjs liv

  Ikke alle store romaner behøver at være store – i omfang. 'En dag i Ivan Denisovitjs liv' har bidt sig fast i min sjæl. Oprindelig udgivet: 1962
  Læs mere

  Hundrede kærlighedssonetter

  Kærligheden tror, håber, udholder og fortærer alt i Nerudas kærlighedssonetter. Det er næsten for meget af det gode, men også kun næsten, for Pablo Neruda er en stor digter.
  Læs mere

  Mercier og Camier

  Af Samuel Beckett

  Mercier og Camier

  Pikaresk roman med makkerparret Mercier og Camier som vildt og vanvittigt omdrejningspunkt - d´herrer har planlagt en rejse, men mange mærkværdigheder spænder ben for…
  Læs mere

  Mus og mænd

  Af John Steinbeck

  Mus og mænd

  Mus og mænd er skrevet på drømmen om frihed hos den amerikanske daglejer. John Steinbeck tilsætter tragedien en bittersød men nødvendig realisme.
  Læs mere

  Pesten

  Af Albert Camus

  Pesten

  En anonym fortæller skildrer nøgternt en pestepidemi i 1940'erne i en algerisk by i et af Camus' absolutte mesterværker, der er oversat på fornem vis af Camus-eksperten…
  Læs mere

  Doktor Zjivago

  Af Boris Pasternak

  Doktor Zjivago

  En storladen og dramatisk kærlighedshistorie, der foregår under Den Russiske Revolution. Originaludgave 1957
  Læs mere

  Øen og havet

  Af Ernest Hemingway

  Øen og havet

  Denne tre-i-én roman, hvor forfatterens eget tragiske endeligt kaster drabelige skygger mellem linjerne, er ikke just et udødeligt mesterværk, men alligevel uomgængelig for…
  Læs mere

  Salka Valka

  Af Halldór Laxness

  Salka Valka

  Skæbnetung og storslået skildring af en viljestærk kvinde. Portrættet har været inspiration for de stærke kvindeskildringer, nordisk litteratur har fostret så mange af.
  Læs mere

  Det evige smil

  Af Pär Lagerkvist

  Det evige smil

  Livet er fyldt med store spørgsmål, men det er døden tilsyneladende også. Det er i hvert fald tilfældet i Pär Lagerkvists lille allegoriske roman. Oprindelig udgave: 1920
  Læs mere

  Steppeulven

  Af Hermann Hesse

  Steppeulven

  Herman Hesses kultbog fra 1927 er en af verdenslitteraturens fornemste klassikere. Læseren inviteres til magisk teater i bogen, som var med til at forme tressernes ungdomsoprør. Et…
  Læs mere

  Kongens Fald

  Af Johannes V. Jensen (f. 1873)

  Kongens Fald

  Tidsbillede fra Christian II's dage belyst gennem den fallerede student Mikkel Thøgersens omtumlede skæbne.
  Læs mere

  Det kan ikke ske her

  Af Sinclair Lewis

  Det kan ikke ske her

  Tredivernes anti-demokratiske strømninger i USA og særligt Tyskland har inspireret Lewis. De satiriske, samfundskritiske elementer virker dog noget søgte og blodfattige i dag.
  Læs mere

  Døden i Venedig

  Af Thomas Mann

  Døden i Venedig

  Thomas Mann skriver en vedkommende historie om den altfortærende, men forbudte kærlighed, og han skriver den uendeligt smukt. Originaludgave: 1912  
  Læs mere

  Kristin Lavransdatter

  Af Sigrid Undset

  Kristin Lavransdatter

  Her er stor og vedvarende kærlighed – mellem kvinde og mand, mellem forældre og børn, mellem venner; her er sorg, lidelse og død; her er svigt og sammenhold.
  Læs mere

  Lykke-Per

  Af Henrik Pontoppidan

  Lykke-Per

  Lykke-Per har klassikerstatus. Den imponerende udviklings – og kærlighedshistorie giver et suverænt indblik i, hvad der danner et menneske og et spændende tidsbillede.
  Læs mere

  Liljecronas hjem

  Af Selma Lagerlöf

  Liljecronas hjem

  For præstedatteren Maja Lisa ser fremtiden sort ud, da faren gifter sig med en ondskabsfuld furie. Men heldigvis er historien forfattet af Selma Lagerlöf – så går det nok.
  Læs mere

  Junglebogen (Ved Jane Carruth)

  Ny smukt illustreret genudgivelse af en af de helt store klassikere, et magisk eventyr med en eviggyldig morale.
  Læs mere
 • Færøerne - færøsk litteratur

  Jeg skriver på vådt papir

  Af Lív Maria Róadóttir Jæger (f. 1981)

  Jeg skriver på vådt papir

  Formskiftende digte skildrer en farmor, der ikke længere findes og et jeg, der leder efter sig selv i erindringen.
  Læs mere

  Først når...

  Af Oddfríður Marni Rasmussen

  Først når...

  Færøske Oddfríður Marni Rasmussen har skrevet et væsentligt, men også til tider overmættet stykke sorglitteratur.
  Læs mere

  Dødninge danser på sandet

  I den tiende Hannis Martinsson krimi bringer Jógvan Isaksen os tilbage til en dramatisk periode i Færøernes historie, tiden omkring Klaksvikstriden i 1955.
  Læs mere

  Ø

  Af Siri Ranva Hjelm Jacobsen

  Ø

  Barsk og besnærende debutroman om tilhørsforhold, slægtens betydning og om længsel mod noget, der er fjernt og nært på samme tid.
  Læs mere

  Færøerne : en moderne nation fødes

  Alt det, du ikke vidste om Færøerne. Indsigtsfuld og velresearchet bog om Færøerne og de reformer, der forvandler øsamfundet til en moderne nation.
  Læs mere

  Færøblues

  Af Lisbeth Nebelong

  Færøblues

  Følsom og stilfærdig fortælling fra Færøerne om liv og skæbne.
  Læs mere

  Møde i mol

  Af Lisbeth Nebelong

  Møde i mol

  Umiddelbart op til sin 50 års fødselsdag, indleder Lisa en rejse mod sit sande jeg og sine drømme. Rejsen fører hende fra Danmark, over Norge til Færøerne, hvor hun tilbragte sin…
  Læs mere

  Barbara

  Af Jørgen-Frantz Jacobsen (f. 1900)

  Barbara

  I 1700-tallets Thorshavn besnærer præsteenken Barbara mændene med sin erotiske udstråling og naive forelskelser. Originaludg.: 1939 
  Læs mere

  Det gode håb

  Af William Heinesen

  Det gode håb

  William Heinesen er Færøernes største forfatter. Den historiske brevroman 'Det gode håb', som skildrer den menneskelige tolerance er et af forfatterskabets…
  Læs mere

  De fortabte spillemænd

  Af William Heinesen

  De fortabte spillemænd

  Tre brødre skildres som repræsentanter for det menneskelige midt i pengestræb og religiøs fanatisme.   Originaludgave: 1950
  Læs mere

  Valseværk

  Af Tóroddur Poulsen (f. 1957)

  Valseværk

  Lavmælte og vellykkede digte fra digterens maskinrum, hvor verden vrides om ordenes akse på drømmenes skib.
  Læs mere
 • Fremragende noveller

  De 18 bedste

  Af Kjell Askildsen

  De 18 bedste

  Kjell Askildsen er en af vor tids største novellister. Denne bog indeholder Askildsens udvalg af egne noveller.
  Læs mere

  Blinde Vajsja og andre historier

  Som en ægte storyteller fanger Georgi Gospodinov på magisk vis læseren ind i disse originale og humoristiske fortællinger om eksistens og tilfældige møder mellem mennesker.
  Læs mere

  Første person ental

  Af Haruki Murakami

  Første person ental

  Ni fremragende noveller af Haruki Murakami, hvori forfatterens kærlighed til musik, baseball, kvinder og menneskets særheder igen er i fokus.
  Læs mere

  Fædrelandskærlighed

  Af Yukio Mishima (f. 1925)

  Fædrelandskærlighed

  Skønhed og brutalitet går hånd i hånd hos kontroversiel japansk forfatter.
  Læs mere

  Mellem venner

  Af Amos Oz

  Mellem venner

  Noveller. Indlevede skildringer af ensomme og længselsfulde mennesker i en israelsk kibbutz i 1950'erne, hvor fællesskabet ellers er et af målene med tilværelsen.
  Læs mere

  Det du har om halsen

  Af Chimamanda Ngozi Adichie

  Det du har om halsen

  Betagende og barske noveller om kultursammenstødet mellem Nigeria og USA, som er Nigerianernes forjættede land på godt og ondt.
  Læs mere

  Vinternoveller

  Af Ingvild H. Rishøi

  Vinternoveller

  Varm og betagende novellesamling om hjælpeløshed i forskellige udgaver, som samtidig bliver historier om hjælpsomhed, medmenneskelighed og håb.
  Læs mere

  Livet

  Af Alice Munro

  Livet

  Mesterlige noveller i Nobelprisklassen og for første og måske eneste gang også livsfortællinger om forfatterens egen opvækst.
  Læs mere

  For meget lykke

  Af Alice Munro

  For meget lykke

  Med sin skarpe pen leverer forfatteren stærke psykologiske dramaer om menneskelige relationer i genkendelige temaer med et tvist.
  Læs mere

  Væk

  Af Alice Munro

  Væk

  Novellesamlingen indeholder otte historier, alle med kvinder som hovedpersoner - de skildrer skelsættende oplevelser i hverdagen, en hverdag som de fleste kan genkende.
  Læs mere

  Efter skælvet

  Af Haruki Murakami

  Efter skælvet

  Seks noveller om vidt forskellige mennesker, der tilsyneladende ikke er berørt af jordskælvet i Kobe i 1995 - Men langsomt afdækkes lag af mørke, angst og fortrængte følelser fra…
  Læs mere

  Tiende december

  Af George Saunders

  Tiende december

  Vi balancerer konstant på en knivsæg mellem håb og moralsk forfald i George Saunders velskrevne og stemningsfulde novellesamling. Den amerikanske forfatter George Saunders…
  Læs mere

  Grand mal

  Af Linda Boström Knausgård

  Grand mal

  Fin og følsom prosadebut bestående af 20 livskloge noveller om det svære og skrøbelige liv, vi alle sammen (gen)kender.
  Læs mere

  Den trettende kvinde

  Af Lydia Davis

  Den trettende kvinde

  Noveller i lommebogsformat fulde af visdom, detalje, humor, benægtelse, mystik, poesi og smuk natur.
  Læs mere

  Alice

  Af Judith Hermann

  Alice

  Fem noveller der hver især handler om et dødsfald i Alices familie eller omgangskreds
  Læs mere

  Puls

  Af Julian Barnes

  Puls

  Gennem 14 noveller behandler engelske Julian Barnes parforholdet med og uden kærlighed, ensomheden, sorgen og altings forandring med sin særegne fornemmelse for vor menneskelige…
  Læs mere

  Mellem træerne

  Af Gyrðir Elíasson

  Mellem træerne

  Korte, men magiske, velskrevne og storslåede noveller af Nordisk Råds Litteraturprisvinder 2011.
  Læs mere

  Den lille sorte bog

  Af A. S. Byatt

  Den lille sorte bog

  Noveller som kaster sort gotisk og psykologisk lys og gys over begivenheder, der i begyndelsen ligner ganske hverdagsagtige hændelser.
  Læs mere

  Englen Esmeralda

  Af Don DeLillo

  Englen Esmeralda

  Han er god til at beskrive moderne amerikansk hverdag; han er sarkastisk; han er skæv læsning – og han regnes for én af USA’s største nulevende forfattere 
  Læs mere

  Gulddreng, smaragdpige

  Ni smukke og nærværende skæbnefortællinger fra Kina, der har svært ved at slippe deres tag i læseren.
  Læs mere
 • Tæt på forfatterne - forfatterbiografier

  Ensom

  Af August Strindberg

  Ensom

  Aktuelt, enestående og smukt meditativt værk af Strindberg, som for en tid er formildet af ensomhedens væsen, som har lært ham et og andet. Originaludgave: 1903
  Læs mere

  Med egen hånd

  Af Suzanne Brøgger

  Med egen hånd

  Suzanne Brøgger er i topform i sin nye bog, hvor hun med sit vægtige tankegods undersøger tidens aktuelle temaer i dialog med sit eget liv og sine tidligere værker.
  Læs mere

  Det man skriver : et portræt

  Bent Haller har skrevet en underfundig og humoristisk erindringsbog, der dog sine steder bliver lovlig lang i spyttet.
  Læs mere

  Karen Blixen : et portræt

  Af Anne-Sofie Storm Wesche

  Karen Blixen : et portræt

  Karen Blixen var indbegrebet af mystik, lidenskab og mod. I denne letfordøjelige biografi på under 100 sider præsenteres vi for essensen.
  Læs mere

  En som Bjarne Reuter

  Af Helle Retbøll Carl og Anders Houmøller Thomsen

  En som Bjarne Reuter

  Grundig og velskrevet biografi, krydret med masser af citater, kaster et sjældent lys over et stort forfatterskab og historien bag og giver lyst til at læse mere.
  Læs mere

  Suzanne Brøgger : samtalememoirer

  En fascinerende tidsrejse i Suzanne Brøggers liv og forfatterskab. Sløret bag myten løftes, og samtalebogen giver indsigt i sammenhængen mellem forfatterens liv og værk.
  Læs mere

  Denne dag, et liv

  Af Jens Andersen

  Denne dag, et liv

  Endelig har vi fået en omfattende Astrid Lindgren biografi, der giver et levende og nuanceret indtryk af mennesket bag bøgerne.
  Læs mere

  Løvinden : Karen Blixen i Afrika

  De fleste kender til sætningen "I had a farm in Africa”, men det havde Karen Blixen faktisk aldrig. Om den virkelige historie handler dette store værk.
  Læs mere

  Kaj Munk

  Af Per Stig Møller

  Kaj Munk

  Per Stig Møllers to bøger om Kaj Munk - Munk (2000) og Mere Munk (2003) - samlet i én bog.
  Læs mere

  Jakob var her

  Af Rune Skyum Nielsen

  Jakob var her

  JAKOB VAR HER er historien om Jakob Ejersbo. En rodløs dreng, der hverken følte sig hjemme i Nordjylland eller Tanzania. En teenager, som desperat ledte efter kærlighed og en vej i…
  Læs mere

  Brorson - sjælens digter

  Af Torben Bramming

  Brorson - sjælens digter

  ’Sjælens digter’ er en interessant, nuanceret og velskrevet introduktion til vores store pietistiske salmedigters liv og værker.
  Læs mere

  Thit - den sidste valkyrie

  Af Jens Andersen (f. 1955)

  Thit - den sidste valkyrie

  Historien om en kvinde, der ikke underlagde sig normerne, er fortalt smukt og vedkommende af Jens Andersen, der er en eminent formidler. Oprindelig udgivet: 1990
  Læs mere

  Et kongeligt eventyr

  Af Jens Jørgensen

  Et kongeligt eventyr

  Historien om H.C. Andersens liv er i sig selv virkelig interessant og bliver på ingen måde mindre spændende i hænderne på Jens Jørgensen. Man mærker passionen for fortællingen…
  Læs mere

  Selvbiografi

  Af Steen Steensen Blicher

  Selvbiografi

  Blicher-Selskabet har udgivet denne muntre selvbiografi af hedens digter på blot 50 sider.
  Læs mere

  Jussi

  Af Jonas Langvad Nilsson

  Jussi

  Underholdende og humoristisk biografi om bestsellerforfatteren Jussi Adler-Olsens liv og karriere. 
  Læs mere
 • USA - Nyere amerikansk litteratur

  Læg verden bag jer

  Af Rumaan Alam

  Læg verden bag jer

  Familien holder ferie i et afsidesliggende hus på Long Island, men det, der skulle have været den bedste ferie nogensinde, bliver brat ændret til et mareridt.
  Læs mere

  Det der skiller os

  Af Brit Bennett

  Det der skiller os

  Stort anlagt amerikansk slægtsroman byder på en medrivende og nuanceret fortælling om identitet, race og livsvalg.
  Læs mere

  Eileen

  Af Ottessa Moshfegh

  Eileen

  Forrygende feel-bad roman om Eileen, hvis bitterhed, negativitet og selvhad sjældent er set mage. Sproget er smukt, humoren kulsort som bogforsiden.
  Læs mere

  Strandlæsning

  Af Emily Henry

  Strandlæsning

  Sprudlende og sjov feel-good roman om at tro på kærligheden er også en fortælling om at finde sin egen stemme og acceptere sig selv og sit ophav.
  Læs mere

  Hannies bog

  Af Lisa Wingate

  Hannies bog

  Stor og flot roman med et skønt persongalleri fortæller en spændende historie, der spænder fra 1800-tallets slavevirksomhed til nutidens fattigdom og raceuligheder.  
  Læs mere

  Kvindernes by

  Af Elizabeth Gilbert

  Kvindernes by

  Et sprudlende og farverigt festfyrværkeri om fordums glamourøse New York i en fiktiv erindringsroman om en kvinde, der ikke tilpasser sig tidens normer.
  Læs mere

  Et forjættet land

  Af Barack Obama

  Et forjættet land

  Barack Obamas fremragende selvbiografi tager os med på en fascinerende historisk rejse i amerikansk toppolitik. Samtidig lærer vi den højtbegavede idealist endnu bedre at kende.
  Læs mere

  En skøn alder

  Af Kiley Reid (f. 1984)

  En skøn alder

  Velskrevet debutroman behandler et vigtigt og tungt emne om race- og klasseskel. 
  Læs mere

  Tre kvinder

  Af Lisa Taddeo (f. 1979)

  Tre kvinder

  Gribende og modig bog om tre kvinder, der hver især har udlevet deres lyster og fået samfundets fordømmelse at føle.
  Læs mere

  Jordens salt

  Af Jeanine Cummins

  Jordens salt

  Fortællingen om Lydias og Lucas flugt fra Mexico til USA er en rørende og rystende fortælling om sorg og om at miste, men også om kærlighed og sammenhold.
  Læs mere

  De rejsende

  Af Regina Porter

  De rejsende

  Usentimental og generøs slægtsroman om en sort og en hvid familie i USA fra 1950’erne til 2010 spiller på mange strenge med humor som en forsonende kraft.
  Læs mere

  Alt det jeg aldrig fortalte dig

  Af Celeste Ng (f. 1980)

  Alt det jeg aldrig fortalte dig

  Stærkt psykologisk drama om familierelationer, arv og miljø er en helstøbt læseoplevelse, som er svær at slippe igen.
  Læs mere

  Min mørke Vanessa

  Af Kate Elizabeth Russell

  Min mørke Vanessa

  Foruroligende, bedragerisk, snigende og hjerteskærende fortælling forfører sin læser såvel som sin hovedperson.
  Læs mere

  Vi er kortvarigt smukke her på jorden

  En poetisk og stærk roman om en søn, der prøver at blive set og hørt af sin mor, men også at forstå denne kvinde, som han har elsket og hadet.
  Læs mere

  Den hvide kirke

  Af Alexi Zentner

  Den hvide kirke

  Kan man løbe fra sin families synder? Spændende roman om racisme og behovet for at høre til.
  Læs mere

  Drengene fra Nickel

  Af Colson Whitehead

  Drengene fra Nickel

  Ubærlig og nødvendig bog om tiden omkring borgerrettighedsbevægelsens start. Colson Whitehead er en stor stilist og har skrevet endnu et mesterværk.
  Læs mere

  Mit liv som rotte

  Af Joyce Carol Oates

  Mit liv som rotte

  Tankevækkende, grum og fantastisk velskrevet fortælling sætter fokus på store emner som familie, loyalitet og svigt.
  Læs mere

  Hvor flodkrebsene synger

  Efterårets store amerikanske roman er en uforglemmelig og bittersød fortælling om svigtede skæbner, bristede hjerter og et gådefuldt mord i 60’ernes North Carolina.
  Læs mere

  Florida

  Af Lauren Groff (f. 1978)

  Florida

  Vild og foruroligende novellesamling om relationer, mennesker og natur fra skyggesiden af solskinsstaten. Der venter stærke og overrumplende læseoplevelser i Groff noveller.
  Læs mere

  Skinsygens tid

  Af James Lee Burke

  Skinsygens tid

  Stærk udviklingsroman giver et godt billede af de amerikanske sydstater lige efter Anden Verdenskrig. Burke kan skrive en vis legemesdel ud af bukserne.
  Læs mere

  Kattemenneske

  Af Kristen Roupenian

  Kattemenneske

  Mørk og tankevækkende novellesamling udforsker dystre magtforhold mellem mænd og kvinder, seksuelt, på kontoret og i mødet mellem fremmede.
  Læs mere

  Oplyst

  Af Tara Westover (f. 1986)

  Oplyst

  Vanvittigt velskrevet erindringsroman af Tara Westover, der fortæller om en opvækst uden sammenligning og om, hvordan viljen til uddannelse reddede hendes liv.
  Læs mere

  Idioten

  Af Elif Batuman

  Idioten

  Batumans debutroman er vidunderlig og finurlig. På trods af sine åbenlyse referencer til Dostojevskij og andre værker bliver den aldrig prætentiøs eller tør. 
  Læs mere

  Et lille liv

  Af Hanya Yanagihara

  Et lille liv

  Denne fremragende New Yorker roman om fire studiekammerater er en pragtfuld og hjerteskærende hyldest til venskab og sammenhold. 
  Læs mere

  Intet gælder

  Af Joan Didion

  Intet gælder

  Tiden bevæger sig i et forunderligt flow i Didions fremragende kultklassiker fra 1970 om en falleret skuespillerinde, der gradvist går i opløsning midt i et følelsesforladt og…
  Læs mere

  Der der

  Af Tommy Orange

  Der der

  Ordene skyder afsted som hårdtslående kugler i Tommy Oranges blændende debutroman om indianerkultur og erindring, som bliver stadig mere diffus i den hvide mands verden.
  Læs mere

  Sult - historien om (min) krop

  Af Roxane Gay (f. 1974)

  Sult - historien om (min) krop

  Roxane Gay skriver med lige dele brutal ligefremhed og hjertevarm skrøbelighed om selvhad og om ikke at passe ind i samfundets normer. 
  Læs mere

  Halvfems huller i himlen

  Af Jennifer Clement

  Halvfems huller i himlen

  Intens og rørende roman bidrager til debatten om USA's våbenlovgivning. Smukt skrevet og meget tankevækkende.
  Læs mere

  Jeg ved hvorfor fuglen synger i sit bur

  Selvbiografien om at vokse op som sort i sydstaterne i 1930’erne har længe haft klassikerstatus, og nu har vi endelig fået den gribende historie på dansk.
  Læs mere

  Forberedelse til næste liv

  Den kinesiske, illegale immigrant Zou Lei søger i New York en vej ud af håbløsheden gennem hårdt arbejde i usle køkkener og ved styrketræning. En dag møder hun den psykisk syge…
  Læs mere

  Her er jeg

  Af Jonathan Safran Foer

  Her er jeg

  Fire uger i en amerikansk-jødisk middelklassefamilies liv skildres intenst og hudløst. Forældrene Jacob og Julia står på randen af skilsmisse, deres tre sønner er urolige og…
  Læs mere

  Mit år med ro og hvile

  Af Ottessa Moshfegh

  Mit år med ro og hvile

  En begavet og urovækkende fortælling om et menneske, som i længslen efter et andet liv vælger at omfavne sin egen apati og overgive sig til søvnen i et år.
  Læs mere