Profil
AfNadja Agerbak

Medlem i

7 år 7 måneder
Digital redaktør på Litteratursiden.

Jeg er en passioneret litteraturelsker med en glubende appetit på gode fortællinger. Det skrevne ord er måske den sidste rest af magi, vi har tilbage i verden. Det magiske ved skrivning er, at du kan sidde med et blankt stykke papir eller et dokument på computeren og fylde en hel verden ned i det. Jeg er i det hele taget fascineret af, hvordan man kan fremstille andre bevidstheder og dykke ned i andre tidsaldre og universer.


Tip til at skrive en god anmeldelse:
Giv dine læsere værdifuldt indhold, de ikke kan få andre steder. Giv dem noget, der kun findes, fordi det er dit blik på verdenen, der skinner igennem, eller fordi du giver dem et indblik i din verden. Giv dine læsere indhold: skarpt, grundigt, modigt indhold, eller bare hyggeligt, fint og gennemarbejdet.


Find mig på Instagram: https://www.instagram.com/nagerbak/

Anmeldelser af Nadja Agerbak

Indhold af Nadja Agerbak

 • Artikel

  Hvor lyset er af Malene Ravn ┃ DR Romanklubben 2021

  Carl Fischer har et særligt forhold til sin mor, som lærer ham at se lyset og at male. Men moren dør, da Carl er 10 år, og han må flytte til København, hvor faren på fallittens rand er flyttet til sammen med sin nye husholderske. Carls barndom og opvækst er fuld af tab og sorg, og livet i storbyen er fattigt og hårdt.
  Læs mere
 • Artikel

  DR Romanklubben: Stine Askov

  Katalog over katastrofer handler om Bengt, der forsøger at forberede sin 14-årige datter Helle på potentielle katastrofer, men det bliver i sig selv en katastrofe. Stine Askov siger om denne ekstreme form for opdragelse, at den giver mange fysiske færdigheder som at slås, skyde, og finde vej, men Helle mangler at lære at relatere til andre mennesker.
  Læs mere
 • Artikel

  Peder Frederik Jensen: Litteraturen er altid på de svages side!

  Litteratursiden har inviteret Peder Frederik Jensen til at holde en litterær tale. Forfatteren beskriver i sin seneste udgivelse 'Det Danmark du kender' en samfundsfiktion i en virkelighedsnær ramme. Et Danmark, hvor velfærdsdrømmen er kuldsejlet for hovedparten af karaktererne.
  Læs mere
 • Artikel

  DR Romanklubben: Dy Plambeck

  Dy Plambeck hylder kærligheden, vildskaben og kroppens kolossale kraft i sin smukke og spændstige roman om to søstres løsslupne liv i skyggen af volden. Romanen diskuteres i bibliotekernes læseklubber og her på Litteratursiden i marts.

  Læs mere
 • Artikel

  Go classic på Klassikerdagen

  Selv i 2021 virker Agnes Henningsens begavede og begejstrede overvejelser om kærlighed og tiltrækning stadig friske, forbavsende frisindede og aldeles vedkommende.
  Læs mere
 • Østrigsk litteratur

  Væggen

  Af Marlen Haushofer

  Væggen

  En vaskeægte robinsonade, der har klassikerkaliber og kan læses af alle tålmodige læsere.  
  Læs mere

  Fader vor

  Af Angela Lehner (f. 1987)

  Fader vor

  Ambitiøs roman om personlighedsforstyrrelse, vrangforestillinger og overgreb indeholder flotte, stemningsfulde passager, men mest af alt bevæger den sig rundt på overfladen.
  Læs mere

  Malina

  Af Ingeborg Bachmann (f. 1926)

  Malina

  Legendarisk, østrigsk storværk om køn, kærlighed og splittelse sluger dig råt og spytter dig ud igen, måbende og fascineret.
  Læs mere

  Skaknovelle

  Af Stefan Zweig

  Skaknovelle

  ’Skaknovelle’ er stor novellekunst, litteratur i verdensklasse og en vanvittig velkomponeret fortælling om den menneskelige psyke. Velkommen til et skak- og skrækscenarie.  
  Læs mere

  Mirakel spektakel

  Af Maria Lazar

  Mirakel spektakel

  Genopdaget roman om nazismens fremmarch i mellemkrigstidens Europa er skræmmende aktuel læsning. Originaludgave:1935
  Læs mere

  Forsøg over jukeboksen

  Peter Handke skildrer et menneske på flugt fra sig selv og sine omgivelser og undersøger jukeboksens historie.
  Læs mere

  Målmandens angst ved straffespark

  Da Josef Bloch bliver fyret, kastes han ud i en livskrise, hvor alt virker formålsløst, i eksistentielt mesterværk af Østrigs nobelprismodtager.
  Læs mere

  Et helt liv

  Af Robert Seethaler

  Et helt liv

  I et stemningsskabende sprog fremskrives en meget speciel skæbne, som rammer bredt ind i noget fællesmenneskeligt og minder os om, at historien er summen af en lang række faktorer.
  Læs mere

  Amok

  Af Stefan Zweig

  Amok

  Fire noveller, der afdækker erotikkens mange forskellige lag. Zweig kan med sin fine psykologiske indsigt, fortælle en historie, så den vækkes til live. 
  Læs mere

  Beton

  Af Thomas Bernhard

  Beton

  Der er livslede for fuld udblæsning i Thomas Bernhards vidunderlige klagesang af en roman. 
  Læs mere

  Kanelbutikkerne

  Af Bruno Schulz

  Kanelbutikkerne

  Kanelbutikkerne er en ekstremt sanselig bog – alene titlen dufter så meget, at billederne begynder at myldre rundt i hovedet.   Originaludgave: 1934
  Læs mere

  Ulykkelig og uden ønsker

  Umiddelbart efter sin mors selvmord i 1971 skrev Peter Handke om hende og sig selv i denne lille og rystende roman. Stor kunst og fortvivlelse. Originaludgave: 1972
  Læs mere

  Spillelærerinden

  Af Elfriede Jelinek

  Spillelærerinden

  Psykologisk portræt af en kvinde, voldsomt domineret af sin mor som hun bor sammen med i Wien, der søger sin egen identitet gennem et sadomasochistisk forhold til en elev.
  Læs mere

  Stjernestunder (Ved Lone Østerlind)

  Nyoversættelse af et af Stefan Zweigs mest kendte og læste værker er en lille perle for interesserede i kultur- og historie. Oprindelig udgivet: 1927
  Læs mere

  Dyr for viderekomne

  Af Eva Menasse (f. 1970)

  Dyr for viderekomne

  Otte sjove, mærkelige og melankolske noveller tager udgangspunkt i forskellige dyr i fortællinger om menneskelige relationer.
  Læs mere

  Fælleden

  Af Robert Seethaler (f. 1966)

  Fælleden

  Hvis de døde kunne tale, hvad ville de så fortælle? Det får vi svar på i denne fængslende, gribende og dybt originale fortælling.
  Læs mere

  Vergils død

  Af Hermann Broch

  Vergils død

  Hermann Brochs modernistiske klassiker om kunstens fortræffelighed og dens bagside er en ordentlig mundfuld. Men hold ud - frugten af dine anstrengelser kan mærkes med det…
  Læs mere

  Den gamle konge i sit eksil

  Rørende og meget smukt portræt af forfatterens demente far fortalt med humor og varme. Bør læses af alle, som er sammen med eller som kender mennesker med demens.
  Læs mere
 • Bøger for litteraturnørden

  Med fortællingen går jeg i døden

  Peter Nielsens velargumenterende og omsiggribende samling af essays om den nye europæiske romankunst er et både humanistisk og demokratisk projekt.
  Læs mere

  En læser bliver til

  Af Birthe Rønn Hornbech

  En læser bliver til

  En ualmindelig interessant rejse gennem personlige oplevelser af ældre dansk litteratur, som har været med til at skabe Birthe Rønn Hornbechs kærlighed til bøger.
  Læs mere

  Litteraturen giver form til en følelse

  Fremragende artikler fra et langt liv i litteraturens tjeneste lyser af indsigt og glæden ved at læse og formidle. Her er livserfaring, tankegods og inspiration til mange timer.
  Læs mere

  Ord

  Af Linda Greve

  Ord

  Ord er aldrig bare ord. De er afgørende for vores kommunikation, mens de forandrer sig, forgår, opstår, bruges og slides på. Bliv klogere på ordenes liv med denne Tænkepause.
  Læs mere

  Kunsten at læse

  Af Thomas Illum Hansen

  Kunsten at læse

  Denne lille bog er utrolig tæt, velskrevet og brugbar for alle med interesse for litteratur. 
  Læs mere

  Verdenslitteraturer

  Af Mads Rosendahl Thomsen Tore Rye Andersen og Jakob Ladegaard (red)

  Verdenslitteraturer

  Glæd dig til en spændende rejse jorden rundt, hvor eksperter guider dig til interessante forfatterskaber, der giver nye perspektiver på litteraturens rolle i en global sammenhæng.
  Læs mere

  Bogsteder

  Af Kurt Rodahl Hoppe

  Bogsteder

  Uanset om man er bibliofil, uforfalsket bogelsker, æstetiker med hang til systemer eller rummer elementer af det hele, er denne bog en berigende oplevelse.
  Læs mere

  Litteratur

  Af Dan Ringgaard

  Litteratur

  Litteraturen er ikke, hvad den har været. Og den vedbliver heller ikke at være, hvad den er nu. Tag med på en begivenhedsrig rejse med den uhåndgribelige litteratur i hånden.
  Læs mere

  50 værker - højdepunkter i verdenslitteraturen

  En bog, som åbner verdenslitteraturens store værker og giver nye perspektiver på litteraturen, hvad enten man allerede har læst værkerne eller endnu har dem til gode.
  Læs mere

  Fra skyggerne af det vi ved

  Grundig gennemgang af den selvbiografiske roman med 'Min kamp' som omdrejningspunkt. Dette er bogen, hvis man interesserer sig for Karl Ove Knausgårds autofiktion.
  Læs mere

  Latter og lettere beruset - om at læse Karen Blixen

  Charlotte Engberg viser nuancer i Karen Blixens forfatterskab med fokus på latteren i fortællingerne. En ny og anderledes måde at betragte forfatterskabet på, udsprunget…
  Læs mere

  Galleri 66

  Af Anne-Marie Mai

  Galleri 66

  Anne-Marie Mai får med et forfriskende greb åbnet halvtreds års dansk og international litteraturhistorie med et overlegent overblik og inciterende fortælleglæde.
  Læs mere

  Den store karakterbog

  Af Anne-Marie Mai og Erik Skyum-Nielsen (red.)

  Den store karakterbog

  151 korte portrætter fra hele verdenslitteraturen af fiktive personer fra Agate til Zachris. Portrætterne er forfattet af danske litteraturkritikere og forfattere
  Læs mere

  Litteratur i brug

  Af Anne-Marie Mai

  Litteratur i brug

  ’Litteratur i brug’ er skrevet af en række tværfaglige forskere og introducerer os i, hvordan litteraturen betyder noget og kan bruges.
  Læs mere

  Fiktion

  Af Simona Zetterberg Gjerlevsen

  Fiktion

  Grænserne mellem faktion og fiktion er de senere år blevet mere slørede blandt andet med autofiktion, så der er god grund til at fundere over fiktionens væsen, som i denne…
  Læs mere

  Den litterære virkelighed

  Af Johannes Fibiger (f. 1962)

  Den litterære virkelighed

  Interessant og velskrevet grundbog om litteratur har fokus på, hvad litteratur er og gør og kan blandt andet bruges på ungdomsuddannelserne.
  Læs mere
 • Ny fransk litteratur

  Hændelsen

  Af Annie Ernaux

  Hændelsen

  Annie Ernaux genopliver den illegale abort, hun fik foretaget som ung, og gør denne skelsættende hændelse til stor kunst og alles anliggende.
  Læs mere

  Simpel lidenskab

  Af Annie Ernaux

  Simpel lidenskab

  En fantastisk læseoplevelse for enhver, der har været forelsket og har skullet udholde den pinefulde ventetid mellem elskovsmøderne.
  Læs mere

  Årene

  Af Annie Ernaux

  Årene

  Annie Ernaux' mesterlige roman om en kvinde og hendes generation er en kollektiv selvbiografi med tidsmarkører, der afspejler samfundsudviklingen.
  Læs mere

  Underjordiske timer

  Af Delphine de Vigan

  Underjordiske timer

  Eminente personkarakteristikker i mørk og filosofisk roman om fortvivlelse, fortræd, angst, sorg og ensomhed i byernes by under jorden.
  Læs mere

  Villa E.1027

  Af Célia Houdart

  Villa E.1027

  Med et smukt omslag og et poetisk sprog tager Villa E.1027 os med til Côte d’Azurs glimtende blå med en fin historie om hovedpersonen Grècos livsforandrende møde.
  Læs mere

  Samtykket

  Af Vanessa Springora

  Samtykket

  Afslørende fransk #metoo-roman om en 14-årig pige, der bliver en 36 år ældre, berømt forfatters elskerinde. Bogen der rystede det franske kulturparnas. 
  Læs mere

  Overgrebet

  Af Inès Bayard (f. 1991)

  Overgrebet

  Rystende roman om konsekvenserne af voldtægt og fortielser er en af årets helt store læseoplevelser. Den barske og bevægende historie er umulig at lægge fra sig.
  Læs mere

  De taknemmelige

  Af Delphine de Vigan

  De taknemmelige

  Prisvindende Delphine De Vigan er tilbage med en sørgmunter og bevægende roman om alderdom, taknemmelighed og sprogets kraft.
  Læs mere

  Fortidens mørke

  Af Guillaume Musso

  Fortidens mørke

  Endnu en psykologisk thriller af den franske succesforfatter. Som sædvanlig i hans bøger er handlingen både svær at blive klog på og totalt overraskende. En rigtig pageturner.
  Læs mere

  Fletningen

  Af Laetitia Colombani

  Fletningen

  Tre kvinder fra hver sin verdensdel rammes af en livskrise i gribende og overbevisende fransk debut.
  Læs mere

  Kompas

  Af Mathias Énard

  Kompas

  En rundrejse i Mellemøsten, klassisk musik og orientalisme, fyldt til bristepunktet med viden og kultur.
  Læs mere

  Vuggesang

  Af Leïla Slimani (f. 1981)

  Vuggesang

  Hvor godt kender du egentlig dine børns barnepige? Leïla Slimanis hårrejsende psykologiske thriller blotlægger os dér, hvor vi er mest sårbare.
  Læs mere

  Flammernes farve

  Af Pierre Lemaitre (f. 1951)

  Flammernes farve

  Lemaitres selvstændige fortsættelse af ’Vi ses deroppe’ fortæller om det parisiske borgerskab i mellemkrigstiden i et særdeles flot og flydende sprog.
  Læs mere

  Pigen fra '58

  Af Annie Ernaux

  Pigen fra '58

  Annie Ernaux beskriver sin seksuelle opvågnen med både realisme og sårbarhed. Erindringerne er ubarmhjertige og i skarp kontrast til det enkle, elegante sprog.
  Læs mere

  Hvem slog min far ihjel

  Af Édouard Louis

  Hvem slog min far ihjel

  Den gribende roman kryber ind under huden og er et vigtigt opråb til politikere om, hvilke konsekvenser deres beslutninger kan få for samfundets…
  Læs mere

  For at mærke huden

  Af Emmanuelle Richard (f. 1985)

  For at mærke huden

  En lille perle af en sorgfuld kærlighedsroman, der fortjener mange læsere. Det er smuk og bevægende læsning.
  Læs mere

  Spor 83

  Af Fiston Mwanza Mujila

  Spor 83

  Fiston Mwanza Mujilas roman 'Spor 83' er en absurd, rablende, eskapistisk fortælling om bagsiden af det neokoloniale Afrika. Smuk poesi skabt af vold, håbløshed og livsdrift.
  Læs mere

  Franske stemmer

  Af Red. Steen Bille Jørgensen m.fl.

  Franske stemmer

  Ny flot antologi giver et fremragende indblik i den franske samtidslitteratur. Sprognørder og frankofile, glæd jer!
  Læs mere

  Drabelige fortællinger

  Af Bernard Quiriny

  Drabelige fortællinger

  Det vrimler med fantastiske scenarier, absurde optrin og groteske figurer i ny, sort- humoristisk novellesamling af den stort set ukendte belgier Bernard Quiriny.
  Læs mere

  Voldens historie

  Af Édouard Louis

  Voldens historie

  Selvbiografisk roman om den vold, der gennemsyrer samfundet og har store konsekvenser for den måde, vi er sammen på. 
  Læs mere

  Så du ikke farer vild i kvarteret

  Den mesterligt fortalte roman om at være detektiv i sit eget liv undersøger, hvordan fortidens skygger kommer til syne gennem erindringen. Selve krimigåden forbliver uforløst.
  Læs mere

  De toneangivende

  Af Hédi Kaddour (f. 1945)

  De toneangivende

  Prisvindende og farverig fransk roman om kultursammenstød og magtspil i 1920’erne.
  Læs mere

  Et sted at dø

  Af Abdellah Taia

  Et sted at dø

  Det er fortsat de undertrykte og marginaliserede, Abdellah Taïa interesserer sig for i sin seneste roman. Den marokkanske forfatter har aldrig været bedre.
  Læs mere

  Uendelig muslinger

  Af Sylvie Bocqui

  Uendelig muslinger

  Barndommens glæder og sorger toner frem i smuk erindringsbog. I små sekvenser maler Bocqui glimt af pigens tanker i et litterært kalejdoskop af fantasi, farver og afsavn.
  Læs mere

  Alt må vige for natten

  Af Delphine de Vigan

  Alt må vige for natten

  I 2008 begik Delphine de Vigans mor selvmord. ’Alt må vige for natten’ er et sublimt romanportræt af en skrøbelig kvinde skrevet af en datter, der prøver at finde årsagerne.
  Læs mere
 • Bøger som får dig i julestemning

  Stargate - en julefortælling

  Af Ingvild H. Rishøi (f. 1978)

  Stargate - en julefortælling

  Årets julefortælling er en stor og lysende fortælling om et trængt liv, som det ser ud for mange børn, når julen banker på.
  Læs mere

  Drengen de kaldte Jul

  Har du nogensinde spekuleret over, hvordan julemanden var som barn? Haigs vidunderlige julefortælling om håb og næstekærlighed har klassikerpotentiale.
  Læs mere

  Et juleeventyr

  Af Charles Dickens

  Et juleeventyr

  Eviggyldig klassiker gengiver julens budskab om næstekærlighed og livsglæde med spænding og atmosfære. Originaludgave: 1843
  Læs mere

  Peters jul

  Af J. Krohn

  Peters jul

  I elleve afsnit fortælles i versificeret form om optakten til julen, om selve julefestlighederne og om afslutningen, hvor det nøgne grantræ forsvinder med skraldemanden.
  Læs mere

  Jul i Bulderby

  Af Astrid Lindgren

  Jul i Bulderby

  Når man har læst Jul i Bulderby, er man så meget i julestemning, at det er svært at vente de mange dage til jul.
  Læs mere

  Legenden om juleroserne

  Af Selma Lagerlöf

  Legenden om juleroserne

  ”Göinge skov bliver hver julenat forvandlet til en prydhave for at fejre Vorherres fødsel.” Skal man nu tro på det, eller skal man ikke?
  Læs mere

  Om jul

  Af H. C. Andersen (f. 1805)

  Om jul

  Fortællingerne, der er udvalgt til denne bog, kommer både omkring voksne med barnlig juleglæde, børn med drømme, ensomme med længsel og et træ i skoven.
  Læs mere

  Julekalender for voksne (Ved Ib Spang Olsen)

  Af Halfdan Rasmussen (f. 1915)

  Julekalender for voksne (Ved Ib Spang Olsen)

  De traditionelle julesymboler vendes om og bruges på en ny måde og giver udtryk for en sand juleglæde, der udspringer af kærlighed og livsglæde. Originaludg. 1965  
  Læs mere
 • Danske noveller

  Brænd huset ned, giv træet vand

  Af Hans Peter Madsen (f. 1995-06-29)

  Brænd huset ned, giv træet vand

  De akavede sammenstød står i kø, når de mandlige hovedkarakterer ruller sig ud i disse veloplagte noveller. Flot debutsamling stiller skarpt på køn, klima og kærlighed.
  Læs mere

  Sorgens balalajka

  Af Jens Blendstrup

  Sorgens balalajka

  Skæve og originale noveller underholder og sender læseren på koldbøttetur i tilværelsen. Samlingen rummer dyb, tragisk komik og en befriende uforudsigelighed.
  Læs mere

  Bavian

  Af Naja Marie Aidt

  Bavian

  Noveller om hverdagsagtige episoder, der under overfladen måske slet ikke er så små og ubetydelige endda.  Vinder af Nordisk Råds Litteraturpris 2008
  Læs mere

  Af sted, til stede

  Tilsyneladende handler novellerne om hverdagsagtige ting, men i hver eneste lille historie sker der noget andet og mere under overfladen. Det er imponerende flot fortalt med…
  Læs mere

  Kantslag

  Af Dorthe Nors

  Kantslag

  Dorthe Nors' forskudte gennembrudsbog slår lige så hårdt som titlen lover.
  Læs mere

  Velsignelser

  Af Caroline Albertine Minor

  Velsignelser

  Sjældent beskrives sorgen, tilfældet og retningsløsheden så rent, rammende og usentimentalt som i Caroline Albertine Minors novellesamling. 
  Læs mere

  En ordentlig mundfuld

  Af Lone Hørslev

  En ordentlig mundfuld

  Tyve noveller om helt almindelige mennesker med almindelige liv. Hørslev beriger endnu engang med sin særlige evne til at beskrive livet, og dét er ofte en ordentlig mundfuld.
  Læs mere

  København

  Af Katrine Marie Guldager

  København

  Novellerne i Katrine Marie Guldagers 'København' handler om moderne mennesker og om, hvor forskelligt skæbnen behandler os med de valgmuligheder, vi trods alt har.
  Læs mere

  Jubilæum

  Af Lotte Kirkeby Hansen

  Jubilæum

  Lotte Kirkeby debuterer med bravour med en smukt indpakket novellesamling om at miste noget: Livet, en ægtefælle, sin barnetro eller nærhed.
  Læs mere

  Banedanmark

  Af Peder Frederik Jensen

  Banedanmark

  25 stærke noveller fra udkantsdanmark om mennesker fra alle samfundslag. Her er skilsmisser, dødsfald og forlist kærlighed til overflod.
  Læs mere

  Poesi og andre former for trods

  Trods kan antage mange former - fra den stille stædighed til anvendelse af magt og våben. Adda Djørups noveller spejler hele spektret aldeles fremragende
  Læs mere

  Mount København

  Af Kaspar Colling Nielsen

  Mount København

  17 fremragende, foruroligende, fantastiske fortællinger fra en hovedstad under kraftig forvandling. Velkommen til en guidet tour på Mount København.
  Læs mere

  Camilla - og resten af selskabet

  Af Christina Hesselholdt

  Camilla - og resten af selskabet

  Smukt, poetisk, sjovt, sørgeligt, svært og underholdende. Og helt igennem fantastisk skrevet. Kom ind i Camillas univers.
  Læs mere

  Camilla and the horse

  Af Christina Hesselholdt

  Camilla and the horse

  Suveræne, geniale, originale fortællinger fra en af Danmarks bedste forfattere. Intet mindre!
  Læs mere

  Rester

  Af Helle Helle

  Rester

  Disse noveller har alle en drejning mod det groteske og absurde og kredser oftest omkring mennesker, hvis liv tilfældigt krydser hinanden og på foruroligende måde får det kendte og…
  Læs mere

  Biler og dyr

  Af Helle Helle

  Biler og dyr

  Under alle novellerne med hverdagens mennesker i parforhold, i krise eller i ventepositioner ligger en gåde eller et drama, der venter på at læseren skal løse eller fortolke det.
  Læs mere

  Revolution

  Af Jakob Ejersbo

  Revolution

  Barske, triste og alligevel fantastiske fortællinger fra Afrika.
  Læs mere

  Postkort til Annie

  Af Ida Jessen

  Postkort til Annie

  Ida Jessens nye novellesamling om kvinders ensomhed og uforløste kærlighed får denne læser til at længes efter at lægge armene om disse kvinder. Det er stort, når en forfatter kan…
  Læs mere

  Øer

  Af Rakel Haslund-Gjerrild

  Øer

  Udkantssteder, sommerhusområder og forfald blandt fiskere, skovgængere og religiøst opvakte. De 21 fortællinger er både aktuelt og originalt læsestof.
  Læs mere

  Fjer

  Af Ursula Scavenius

  Fjer

  Ursula Scavenius debuterer med mørke og dystre og samtidig smukke og poetiske fortællinger. Endnu en spændende stemme i den nye danske litteratur.
  Læs mere

  Nu er vi så her

  Af Katrine Marie Guldager

  Nu er vi så her

  Suveræn novellesamling fra en af Danmarks absolut bedste novelleforfattere.
  Læs mere

  Mødre, døtre, søstre

  Emma Bess debuterer med noveller, der flot dækker spændvidden mellem den blødeste intimitet og den mest prikkende stilhed mellem mødre, døtre og søstre.
  Læs mere

  Erle perle

  Af Nanna Goul

  Erle perle

  Elleve fortællinger fyldt med mennesker, der forsvinder eller bevæger sig nye steder hen, virkeligheder, der forskubber sig og grænser, der opløses eller udviskes
  Læs mere

  Tilgang

  Af Naja Marie Aidt

  Tilgang

  Personerne i disse noveller om parforhold og forholdet mellem børn og forældre er hentet ud af dagligdagen, men under almindeligheden gemmer sig en dybde og sårbarhed, som…
  Læs mere

  Under uret

  Af Thomas Boberg

  Under uret

  Noveller om rejser i den indre og den ydre verden, om mærkelige skæbner og mærkelige oplevelser, på mange kontinenter, fortalt i et spændstigt sprog, hvor forfatteren lever sig ind…
  Læs mere

  Hvis man begyndte at spørge sig selv

  En novellesamling, der handler om ganske almindelige menneskers hverdage - Men hverdagene fyldes på forunderligste måde af sjældne øjeblikke, vidunderlige hændelser og mystiske…
  Læs mere

  Mellem os

  Af Kim Fupz Aakeson Glenn Ringtved Jesper Wung-Sung Kristina Aamand Sebastian Bune Sarah Engell Thomas Korsgaard Tomas Lagermand Lundme

  Mellem os

  Fremragende og dyster novellesamling om unge og deres familierelationer. Novellerne er skrevet af unge forfattere, men der er også bidrag fra mere garvede.
  Læs mere

  Mørkets egne

  Af Charlotte Weitze

  Mørkets egne

  Ufødte, gennemsigtige børn, mørke, besatte cyklister, et gådefuldt ikon og skæbnesvangre, røde sko er hverdagskost i det sælsomme univers i Charlotte Weitzes fortællinger.
  Læs mere

  Min lille horror

  Af Mette Zingenberg

  Min lille horror

  Mette Zingenbergs debut-noveller Min lille horror er en parring mellemTove Ditlevsen, Edgar Poe og sydens fugt og varme. 
  Læs mere

  Sexdronning

  Af Christina Hagen

  Sexdronning

  En samling sarkastiske, humoristisk og fandenivoldske tekster om kvinder og mænd, om misforståede situationer og følelsesmæssig famlen.
  Læs mere

  Besat

  Af Klaus Rifbjerg

  Besat

  En samling usvigeligt sikre fortællinger om besættelse. Besættelsestidens Danmark. At være besat som menneske. Præget af Rifbjergs eminente hukommelse og sans for den afgørende…
  Læs mere

  Grand danois

  Af Daniel Dencik

  Grand danois

  Ni noveller om den moderne mands ensomhed og eksistentielle utilpassethed i nutidens samfund
  Læs mere

  Naturlige fjender

  Af Lone Hørslev

  Naturlige fjender

  Med en række lavmælte og underspillede monologer fortælles om liv og død og stærke lidenskaber i en lille by i det sydlige Jylland.
  Læs mere

  Zeppeliner

  Af Jesper Wamsler

  Zeppeliner

  Noveller om helt almindelige mennesker, men med en skævvridning eller en drejning. Hvor tingene udvikler sig anderledes og mærkeligt! Hvor tilfældigheder har afgørende betydning.
  Læs mere

  Det hvide kvarter

  Af Charlotte Weitze

  Det hvide kvarter

  Noget overnaturligt og skræmmende presser sig uundgåeligt på og truer beboernes trygge tilværelse i det hvide kvarter. Den bedste danske novellesamling, jeg har læst i flere år.
  Læs mere

  Terapi og dyr i baghaven

  Ti tidstypiske noveller, der sætter spot på danskernes vaner og uvaner – det være sig mistro, misundelse, utroskab, traumer, bedreviden og socialt snobberi. Suppleret med fin…
  Læs mere

  Trælår

  Af Jesper Wung-Sung

  Trælår

  ”Boys will be boys” i disse tyve noveller som kredser om børn og unge, når de er værst.
  Læs mere

  Der er ingen bjerge i Danmark

  Der er ingen bjerge i Danmark – men Julia Butschkows novellesamling af dette navn har litterære højdepunkter, som afgjort er en bestigning værd. Stig med op og opdag det…
  Læs mere

  Mere ved jeg ikke

  Af Camilla Christensen

  Mere ved jeg ikke

  Smuk og nostalgisk novellesamling, der fletter erindringer om forfatterens barndom og ungdom, mormor og ekskærester sammen med erindringer om slægten.
  Læs mere

  De andre

  Af Anna Grue

  De andre

  Anna Grues debut som novelleforfatter sætter fokus på følgevirkningerne af at blande sig i andres liv.
  Læs mere
 • Det moderne gennembrud

  En dåres forsvarstale

  Af August Strindberg

  En dåres forsvarstale

  Strindbergs selvbiografiske roman om ægteskabet med Siri von Essen er kostelig læsning. ”En forfærdelig bog” sagde han selv. En suveræn bog, mener denne anmelder.
  Læs mere

  Et dukkehjem

  Af Henrik Ibsen

  Et dukkehjem

  Genudgivelsen af fem af Ibsens mest kendte skuespil minder os om, hvorfor Ibsen fik sin "Godfather-rolle" i teater-verdenen. Originaludgave: 1879
  Læs mere

  Lykke-Per

  Af Henrik Pontoppidan

  Lykke-Per

  Lykke-Per har klassikerstatus. Den imponerende udviklings – og kærlighedshistorie giver et suverænt indblik i, hvad der danner et menneske og et spændende tidsbillede.
  Læs mere

  Professor Hieronimus, På Sct. Jørgen

  Den delvist selvbiografiske dobbeltromanen er et rystende indblik i og et voldsomt opgør med dansk psykiatri i slutningen af 1800-tallet. Originaludgaver: 1895
  Læs mere

  Fru Marie Grubbe

  Af J.P. Jacobsen

  Fru Marie Grubbe

  Fru Marie Grubbe er en af de helt store kvinder i dansk litteratur, baseret på en historien om adelskvinden, der satte sin vilje igennem. Originaludgave: 1876
  Læs mere

  Stuk

  Af Herman Bang

  Stuk

  Herman Bang får mesterligt spiddet den københavnske overklasse og dens forlorne facader, der er lig teatrets kunstige stukudsmykninger. Originaludgave: 1887
  Læs mere

  Ved Vejen

  Af Herman Bang

  Ved Vejen

  Klassiker om mistet livsmod og ulykkelig kærlighed, men Bang forstod også at tegne et portræt af livets lyse sider og var ikke uden humor. Originaludgave: 1886
  Læs mere

  Tine

  Af Herman Bang

  Tine

  Degnens Tine går til hånde hos skovrideren, mens krigens og kærlighedens gru ubønhørligt bringer hendes verden fra idyl til kaos i Herman Bangs perle. Originaludgave:1889
  Læs mere