Bog

Askepot (Bernadette Watts)

Af (
2019
)

Anmeldelse

Askepot af Brødrene Grimm (Bernadette Watts)

24 aug.19

Bernadette Watts illustrationer er som skabt til Brødrene Grimms eventyrtradition - denne gang i en flot genfortælling af Askepot.

Eventyret om Askepot og de onde stedsøstre blev udgivet af Brødrene Grimm i 1817. Men i den mundtlige fortælletradition er historien århundreder ældre, da fortællingen om den unge pige, der må så grueligt meget igennem, var et yndet motiv i både den østlige og vestlige kultur.

Denne smukke udgave er genfortalt og illustreret af Bernadette Watts og fungerer fint som den gyldne middelvej mellem en børne- og en voksenudgave af det bloddryppende eventyr, hvor der nok så frejdigt bliver klippet en hæl og hugget en tå.

Watts bibeholder historien i sin tekstuelle form, men skruer ned for det voldsomt uhyggelige uden at det går ud over det oprindelige eventyr. En superfin billedbog med 12 klassiske opslag, hvor tekst og illustrationer følger hinanden.

Det bliver et helt eventyr i sig selv at fordybe sig i Watts illustrationer, der som små kunstværker får stemninger bragt til live med lys, skygge og de mest utrolige farvekombinationer.

Da Brødrene Grimm oprindeligt nedfældede fortællingen, var den ment for et voksent publikum. Alle folkeeventyrets klassiske genretræk var med i form af magiske tal, en uskyldig heltinde, onde modstandere, frygtelige prøvelser og magiske hjælpere for til slut at lade heltinden leve lykkeligt med sin nyvundne prins.

'Askepot' handler ikke kun om familieroller, men også om overgangen fra barn til kvinde og en spirende seksualitet, som det ofte gør sig gældende i folkeeventyr.

Bogdetaljer

Forlag
Turbine
Oversætter
Gry Kappel Jensen
Graphic
Bernadette Watts
ISBN
978-87-406-5318-2
Antal sider
28

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer