Bog

Den lille havfrue (Ill. Lars Gabel)

Af (
2019
)

Anmeldelse

Den lille havfrue af H.C. Andersen (ill. Lars Gabel)

24 aug.19

Det klassiske eventyr om havfruen, der ofrer alt for kærligheden, er som født på ny i denne vildt flotte udgave, formidabelt illustreret af Lars Gabel.

Fortællingen om den lille havfrue, der går så gruelig meget igennem i bestræbelserne på at blive et menneske og opnå kærligheden, er et af H.C. Andersens mest elskede eventyr. Vi er fortryllet af verden under havets overflade, og sammen med Andersens ord spinder Gabels illustrationer nye tråde ind i fortællingen, så den får helt nyt liv.

Den mægtige Havkonge har seks døtre, som først må dykke op af havet, når de fylder 15 år. Den yngste søster er dog den, der længes mest, for inderst inde drømmer hun om at gå på jorden og opleve verden, som de mennesker, hun har hørt sine ældre søstre fortælle om. Da det endelig bliver hendes tur til at bryde overfladen, ser hun som noget af det første den smukkeste prins ombord på et prægtigt skib. Men om natten forliser skibet, og havfruen redder prinsen fra døden. Hun er nu håbløst forelsket i prinsen og indgår en dristig aftale med Havheksen i håbet om at vinde hans hjerte.

H. C. Andersen skrev kunsteventyret ’Den lille havfrue’ i 1837. Denne udgave er holdt i den oprindelige sprogtone komplimenteret af Gabels tegninger og farvetoner, der klæder historien usandsynligt godt og understreger eventyrets forskellige stemninger af skønhed, mystik, uhygge og fortvivlelse.

Bogdetaljer

Forlag
Carlsen
Graphic
Lars Gabel
ISBN
9788711902424
Antal sider
64

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer