Bog

Den lille rødhætte (Bernadette Watts)

Af (
2018
)

Anmeldelse

Den lille rødhætte af Brødrene Grimm

07 aug.19

Fineste udgave af det klassiske eventyr om Den lille Rødhætte. Bernadette Watts nostalgiske illustrationer er et kig værd.

Eventyret om Rødhætte, der skal besøge sin bedstemor, og som på vejen gennem skoven bliver opsøgt af ulven, er en klassisk Brødrene Grimm fortælling, der starter uskyldigt, men ender i gys og gru.

Bernadette Watts er kunstuddannet og har gennem sin karriere illustreret en lang række eventyr. Hvorfor netop eventyr er nemt at forstå med denne fine bog i hånden. Form, kolorering og streg er appetitvækkende og vældigt udtryksfulde og sætter den perfekte stemning for eventyret, som netop i egenskab af illustrationerne formår at udtrykke en barnlig naivitet uden at gå på kompromis med eventyrets mørke side.

’Once upon a time there lived in a certain village a little country girl, the prettiest creature who was ever seen.’ (Charles Perrault)

Fortællingen om pigen med den røde hætte er et europæiske folkeeventyr, som gennem tiden er blevet fortalt i utallige versioner. Den tidligste skriftlige version er fra 1697 og er skrevet af den franske digter Charles Perrault. Undervejs opstår der forskellige variationer, og i 1812 støder Brødrene Grimm på fortællingen om pigen, der bliver ædt af ulven. I Brødrene Grimms version bliver der pyntet på historiens drabelighed med jæger og sten i ulvens mave.

Udgaven her er tro mod Grimms udlægning, men er samtidig ganske børnevenlig, som det hører sig til i et billedbogsformat som dette.

Bogdetaljer

Forlag
Turbine
Oversætter
Gry Kappel Jensen
Graphic
Bernadette Watts
ISBN
9788740621815
Antal sider
40

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer