Bog

Snedronningen (Ill. Lars Gabel)

Af (
2018
)

Anmeldelse

Snedronningen af H. C. Andersen (Ill. Lars Gabel)

25 aug.19

Lars Gabels smukke illustrationer ledsager H. C. Andersens elskede eventyr og vækker det til live i et nyt fantasifyldt billedunivers.

'Snedronningen' er et klassisk eventyr om kampen mellem det gode og onde og med det opdaterede billedunivers som ledsager til det klassiske eventyr, er der basis for en hyggelig højtlæsningsstund i familiens skød.

Eventyret handler om Gerda og Kay, som er gode venner og altid sammen. Men en dag smadres et magisk troldspejl og Kay får et glaskorn i øjet og hjertet. Det forandrer ham, og han ser verden anderledes mørkt. Forblændet drager han til den smukke snedronning i det kolde nord for at bo hos hende. Gerda savner Kay og vil finde ham. På hendes vej må hun gennem en masse farer, før hun endelig finder Kai i snedronningens isslot, og da hendes hede tårer falder på hans bryst, optør de kulden i hans hjerte og fortærer glaskornet.

'Snedronningen' er en klassisk fortælling om kampen mod det gode og onde. Eventyret er Kay og Gerdas dannelsesrejse og repræsenterer overgangen fra barn til voksen. Venskabets og kærlighedens stærke kraft er også et centralt tema i eventyret. 'Snedronningen' blev skrevet af H. C. Andersen i 1845 og er gennem tiden udkommet i mange forskellige udgaver, ligesom det har været en inspiration til amerikanske filmatiseringer, bl.a. Frost-filmen, som er løst baseret herpå.

Prisbelønnede Lars Gabel har også opdateret billeduniverset i en række andre H. C. Andersen eventyr: Fyrtøjet, Den lille havfrue, Nattergalen og De vilde svaner. H. C. Andersens eventyr har ingen udløbsdato og med et så smukt opdateret billedunivers, vil børnene gribe eventyrene helt af sig selv.

Bogdetaljer

Forlag
Carlsen
Faustnummer
46014960
ISBN
9788711910979

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer