Bog

Udvalgte eventyr (Ill Birgitte Ahlmann)

Af (
2019
)

Anmeldelse

Udvalgte eventyr af H. C. Andersen

14 okt.19

De kendte og elskede eventyr er smukt illustreret med skønne, farverige og børnevenlige illustrationer af Birgitte Ahlmann.

I denne fine højtlæsningsbog finder du otte af de allerbedste klassiske eventyr af H.C. Andersen, ’Svinedrengen’, ’Hyrdinden og skorstensfejeren’, ’Den lille havfrue’, ’Kejserens nye klæder’, ’Tommelise’, ’Nattergalen’ og ’Lille Claus og store Claus’.

Jeg elsker H.C. Andersens eviggyldige eventyr og denne udgave, som er illustreret med tegninger, der henvender sig til det yngre publikum fra ca. 5 år, er virkeligt tiltalende. Især holder jeg af eventyret om Tommelise, som er så lille, at hun sover i en fin, lakeret valnøddeskal med blå violblade som madras og et rosenblad som dyne. Og tænk at hun er så lille, at hun bliver kidnappet af en oldenborre og senere flyver på ryggen af en svale op over bjergene, til de varme lande, hvor der vokser vindruer og citrusfrugter. Jeg vil også fremhæve den evigt aktuelle fortælling ’Kejserens nye klæder’, der fortæller historien om ikke blindt at følge masserne, tænke selv og stille kritiske spørgsmål. Og så er der jo også I ’Nattergalen’, hvor vi erfarer, at man ikke skal prøve at fange skønheden og kærligheden, men at man skal lade den flyve frit for ikke at slå den ihjel.

H.C. Andersen var i den grad forud for sin tid, eller også er der i hans fortællinger helt almengyldige begreber, der ikke har forandret sig i 150 år. Hans eventyr er elsket af og kendt af de fleste, men de opfordrer alligevel altid til en genlæsning. Perfekt til en vinteraften med god tid til snak, tæpper og højtlæsning.

Bogdetaljer

Forlag
People'sPress
Faustnummer
47222567
ISBN
9788770364591
Antal sider
139

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer