Bog

5 minutters eventyr

Af (
2018
)

Anmeldelse

5 minutters eventyr af Peter Gotthardt

14 sep.19

Eventyrsamling af alverdens elskede eventyr i forkortet udgave tilsat de skønneste illustrationer.

Der var engang og heldigvis for det, for eventyr er gjort af det særlige stof, som giver fantasien vinger og tager os med ind i spændende verdener, hvor alt kan ske. Der er bare noget særligt givende ved at se børn til at blive fanget af eventyrs magiske univers – klassiske fortællinger, som har overlevet gennem generationer, og som mange husker fra egen barndom. '5 minutters eventyr' er en skøn samling af 32 eventyr, som er bearbejdet, så de tager omtrent 5 minutter at læse højt ved sengetid. En særdeles vellykket eventyrsamling med de skønneste illustrationer, som jeg varmt kan anbefale til en god hyggestund med højtlæsning for hele familien og som godnatlæsning.

Samlingen er et overflødighedshorn af kendte eventyr: Brødrene Grimms 'Rødhætte', 'Bord dæk dig!' og 'Snehvide' og H. C. Andersens 'Fyrtøjet', 'Den grimme ælling' og 'Svinedrengen'. Carlo Collodis 'Pinocchio' og 'Skønheden og uhyret', som mange nok kender bedst fra Disneys filmatiseringer, har også fundet vej til samlingen. Af lidt mindre kendte eventyr er 'Østen for sol og vesten for måne' og 'Stadsmusikanterne fra Bremen'.

Den danske børnebogsforfatter Peter Gotthardt har bearbejdet eventyrene, så de er mere nutidige i sproget uden at miste deres originalitet og har samtidig afkortet dem, så mindre børn også kan være med og fastholde interessen. Sussi og Bente Bech har sat billeder til eventyrene, og det er virkelig en fornøjelse at gå på opdagelse i de skønne illustrationer, som nærmest smyger sig rundt om teksterne.

Der findes mange fantastiske eventyrsamlinger. Denne eventyrsamlings plus er formidlingen og illustrationerne, som også appellerer til mindre børn fra 4-5 år. Dertil er det skønt og overraskende, at samlingen blander en lang række danske og udenlandske eventyr af forskelligt ophav. Samlingen er ikke en decideret billedbog med mange illustrationer til hvert enkelt eventyr. Det kan måske få nogle mindre børn til at efterspørge flere billeder af, hvad der læses højt. Det skal ikke lægge denne udgivelse til last, for den er først og fremmest en højtlæsningsbog med forkortede eventyr, og illustrationerne er vitterligt en fryd for øjet.

Må jeg foreslå et eventyr hver aften? Der er nok til en god måneds tid.

Bogdetaljer

Forlag
Alvilda
Faustnummer
54523912
ISBN
9788771055542
Antal sider
194

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer