Bog

Heksens søster

Af (
2019
)

Anmeldelse

Heksens søster af Phyllis Reynolds Naylor

01 jun.19

Magisk gensyn med barndommens mest skræmmende favorit. Lynns oplevelser med den uhyggelige Fru Tuggle sætter skub i fantasien og fremkalder stadig frydefulde gys.

Hurra for gamle barndomsfavoritter, der stadig holder flere årtier senere! Phyllis Reynolds Naylor skrev i 1980’erne en hel serie om pigen Lynn og veninden Mus, som sammen prøver at løse mysteriet om Fru Tuggle, som bor alene i et gammelt hus. Da Lynns mor låner et værelse hos Fru Tuggle for at få ro til at skrive på sin nye bog, begynder Lynns storesøster også at opholde sig hjemme hos den gamle dame for at lære at sy. Snart begynder der at ske underlige ting, og Lynn er pludselig overbevist om, at den gamle dame er en heks. Men hvordan skal hun nogensinde kunne bevise det overfor sin mor?

Lynns fantasi bobler over med tanker om hekse, mørkekunster og heksebesværgelser, og sammen med Mus prøver hun at redde sin familie ud af den onde heks’ kløer.

Onde hekse, besværgelser og mørk magi er noget de fleste børn kan lide at læse om, og firsernes børnelitteratur gav især mulighed for at få stillet sin nysgerrighed og higen efter gyserhistorier, når det gjaldt hekse, vampyrer og varulve – alle de klassiske uhyggelig væsner. Bøgerne om Lynn og heksen Fru Tuggle skræmte mig, så jeg stadig husker dem som nogle af barndommens allerbedste gyserhistorier.

Der er noget i historierne, som spreder sig over seks bind, der skubber til fantasien, akkurat som det sker for Lynn selv. Lynn er en helt almindelig pige, som det er let at identificere sig med, og det gør det ekstremt nemt at leve sig ind i historien om en underlig gammel dame, som er hemmelighedsfuld og i mistænkelig grad ligner en heks med skjulte motiver.

Bogdetaljer

Faustnummer
05700965
ISBN
9788763860109

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer