Bog

Besat

Af (
2021
)

Anmeldelse

Besat

18 jul.21
AfJette Holmgaard Greibe
Skribent

Særdeles uhyggeligt billedbogseventyr er vanvittigt flot illustreret.

Hvis man tror heksen fra ’Hans og Grethe’ eller den onde stedmor fra ’Snehvide’ er de værste i verden, er det fordi man ikke har mødt heksen i denne bog, for hun overgår dem begge!

Bogen indledes med, at der er tegnet en flænge i papiret, hvorfra de berømte trylleord ”Sim seladim bam ba seladu seladim” kommer ud, og på næste side kommer selveste heksen selv klatrende ud af flængen og ind i historien. Hun forsøger at få læseren til at forstå, at læser man videre, kommer hun ud af bogen. Hun har længe siddet fanget i et fængsel, hvor kun de allerfarligste fantasi-forbrydere er fængslet. Nu vil hun ud af bogen, for hun er sulten, og både hende og hendes kat trænger sådan til at smage kogt barn igen! Så man skal tage sig i agt, for hun er særdeles farlig .

Bogen er ekstra uhyggelig, fordi man som læser bliver en del af fortællingen, samtidigt med at man er virkeligt tæt på heksen. Bogen veksler mellem nærbilleder og mere distancerede synsvinkler, og samtidigt er der på et dobbeltopslag i historien tegnet andre folkeeventyr, der også rummer onde hekse. Historien kræver indlevelse og interaktion, og Dennis Gade Kofod er specialist i de mørke, magiske eventyr og sagn, som ’Besat’ er bygget af. Kristian Eskild Jensen er en illustrator i verdensklasse, og hans billeder giver samme nakkehårsrejsning som John Kenn Mortensens morbide illustrationer. Derfor kan man ikke slippe den grumme dragende heks, der gradvist kravler ud og ind i din sjæl. Læs aldrig bogen, når du er alene!

Bogdetaljer

Forlag
Jensen & Dalgaard
Faustnummer
39194929
ISBN
9788771517378
Antal sider
36

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser