Bog

King

Af (
2018
)

Anmeldelse

King af Amdi Silvestri

01 jul.19

Stramt komponeret og velafrundet gys af bedste skuffe om en hunds færd gennem ild og vand for sin bedste ven, drengen Simon.

Når man ser navnet Amdi Silvestri på en bog, så ved man, at det ikke er nogen hyggelig fortælling, man skal til at dykke ned i. Dette gælder også for ’King’, der trods sit billedbogsformat absolut ikke henvender sig til smårollinger. Det er en historie om ekstrem trofasthed, loyalitet og kærlighed mellem hund og herre, men samtidig er det også historien om, at under overfladen lurer den boblende grønne ondskab – og at blod ikke altid er tykkere end vand.

Drengen Simon bliver en aften vækket af et vaskeægte monster. Ikke bare et monster fra under sengen eller skabet, de monstre der forsvinder, når man trækker dynen over hovedet. Det her monster er virkeligt, og det vil have fat i Simon. Simon ved det og flygter ud af vinduet, bliver kørt ned og jages mod helvedes porte. Imens Simons far holder den døende Simon i sine arme, tager Simons hund, King, snarrådigt affære, snupper Simons yndlingsbamse i gabet og styrter afsted for at redde Simon fra det onde.

Kings redningsfærd er gysende lang, man sidder med hjertet oppe i halsen og hepper stakåndet på den tapre schæferhund. Mens man bliver lidt forkvalmet af al den giftiggrønne galde, der flyder ud over siderne i billede og tekst. For mens ordene i sig selv skaber billeder, så løfter illustrationerne af Christoffer Gertz Bech lige historien en tand ekstra, de er groteske men samtidig sært ømme.

Som nævnt ligner 'King' en billedbog, men den henvender sig til de ældre børn, unge og voksne gyserelskere og kan bedst benævnes som en graphic novel. Hvis man synes at kunne genkende noget i historien, så kan det skyldes en novelle med titlen ’Brune bamse’, der er at finde i Silvestris debutsamling fra 2010: ’Køtere dør om vinteren’. ’Brune bamse’ er forlægget til ’King’, men meget er dog ændret fra 2010 til 2019.

Det her er gys af bedste skuffe, velafrundet og stramt komponeret, delt op i kapitler skiftende mellem personer og dyr, der i øvrigt når at træde fint frem i den korte tid, det tager at læse bogen færdig. Og man sidder tilbage med tanken om, at alle fortjener en bedste ven som King!

Bogdetaljer

Forlag
Calibat
Faustnummer
54239793
ISBN
9788793281851
Antal sider
37

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer