Bog

Dødens spil

Af (
2021
)

Anmeldelse

Dødens spil

29 dec.21

Vellykket ungdomsroman og en spændende start på en trilogi med både mystik, uhygge og kærlighed, hvor hemmeligheder og skjulte forbindelser lurer alle vegne.

16- årige Rebekkas far Bjørre dør i en ulykke på sit værksted, og Rebekka bor nu alene med sin mor. Værkstedet, som Bjørre brugte det meste af sin tid i, kaldes Laden og har i flere år været et samlingspunkt for unge med problemer. Dagen efter farens død pakker moren alle Bjørres ting sammen. Hun vil derefter ikke tale om ham, selvom hun ofte græder sig i søvn.

Rebekka taler meget med sin kusine Iselin, og Iselins mor, faster Lina, er kommet på plejehjem efter en blodprop, som har frataget hende talens brug og gjort hende halvsidig lammet. Sammen med Iselin og hendes far bor også Martin, hvis mor er veninde med Lina, og de kvinder blev enige om, at Martin i høj grad havde brug for at komme lidt væk hjemmefra.

Martin kan tale med ånder, og da Rebekka finder et gammelt åndebræt på sin fars kontor i Laden, forsøger hun sammen med Iselin og Martin at komme i kontakt med sin far. Brættet bringer hende i kontakt med en ånd, som hun er sikker på, er hendes far. Ånden fortæller, at faren i virkeligheden blev dræbt og kan desuden give hende informationer, der kan hjælpe med at opklare et dødsfald, hvor en ung mand blev dræbt i Laden nogle år tidligere.

Rebekka ser og lugter ofte sin far med det forbrændte ansigt, og det gør hende dybt frustreret. Hun kan ikke finde ud af, hvorfor han opsøger hende og giver hende ledetråde, som hun ikke kan forstå. Rebekkas mor er meget bekymret for sin datter og truer med at få Rebekka indlagt på en psykiatrisk afdeling, hvis hun fortsætter med at opføre sig så mærkeligt. Ydermere er de unge, der har deres daglige gang på værkstedet, temmelig fjendtlige overfor Rebekka og hendes forsøg på at kaste lys over både sin fars samt den unge mand Boas død. Men de mennesker, der virker mest fjendtlige og sære, er nogle gange dem, der bedst forstår.

Den vellykkede ungdomsroman behandler både tanker og problemer i en hverdag for et ungt menneske, sorgbearbejdning efter både sygdom og død, psykisk sygdom, spøgelser og opklaringen af en ældre mordsag. Alt sammen er sat ind i en spændende krimiramme. Forfatteren sætter spørgsmålstegn ved, om den paranormale verden overhovedet eksisterer, eller om den blot er et udslag af vores underbevidsthed. Bogen er velskrevet, og forfatteren er meget dygtig til plottwists, måske i kraft af hendes store erfaring som manuskriptforfatter. Læs også Lugnasad af Katja L. Berger, hvis tone og tematikker minder om ’Dødens spil’.

Bogdetaljer

Forlag
Straarup & Co
Oversætter
Anne Krogh Hørning
Faustnummer
39048272
ISBN
9788775491728
Antal sider
318

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer