Bog

Lucas O'Kult & Satans VHS

Af (
2023
)

Anmeldelse

Lucas O'Kult & Satans VHS

01 dec.23

Kim Ace har kastet sig over gysergenren, men han har heldivis bevaret sin skæve humor.

Sammen med sin mor og sine to søskende, storesøster Tara, samt lillebror Hugo, flytter 15-årige Lucas ind i deres nyligt arvede afdøde farfars hus på toppen af bakken. Huset er enormt og lugter af mug, men deres mor er alligevel optimistisk, hvilket er nødvendigt, da ingen af de tre søskende har ønsket at flytte fra lejligheden på Vesterbro til huset i landsbyen Kvæhlstrup.

Tara opdager snart, at der ikke er internet i huset, og da hendes mor rækker hende en fastnettelefon, er det hele ved at eksplodere. Imens går Hugo på eventyr i kælderen, forfulgt af Lucas, der ikke vil stå tilbage for sin modige lillebror.

Lucas følger med ned i den uhyggelige kælder, hvor de store jagtedderkopper holder konference, og dernede finder de ikke kun en samling af kloakdæksler, som deres forhadte farfar har lavet, men de finder også en mærkelig maskine? Det viser sig at være en VHS-afspiller, der indeholder filmen ’The Revenge of Sackface 2’. De beslutter at se filmen i afspilleren, men da den går i gang, begynder verden umærkeligt at forandre sig’.

Sideløbende følger vi Alberte, der modtager en række mystiske sms’er, og som kort efter forsvinder. Og hun er blot den første. Snart er hele byen i chok, og flere oplever at blive jagtet af en rædselsvækkende skabning. Mange i byen mener, at alting er den forhadte O’Kult-families skyld! Snart går det op for Lucas, at det der foregår i byen, til forveksling ligner handlingen i gyserfilmen…

Kim Ace har skrevet en både uhyggelig og sjov historie. Lucas og hans søskende har svært ved at finde sig til rette i landsbyen, men de bydes heller ikke velkommen. Farfaren har været virkelig forhadt, da der i fortiden er sket frygtelige ting i huset på bakken. Frygten for og hadet til ham overfører landsbyens beboere til hans efterkommere.

Forfatteren har blandet gyserelementet med humor, og resultatet er vellykket, men der er ingen tvivl om, at det er gyset, der fylder mest i hans underholdende fortælling til tweens.

Bogdetaljer

Forlag
Carlsen
Faustnummer
137196069
ISBN
9788727022093
Antal sider
191

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer