Bog

Dracula genfortalt

Af (
2023
)

Anmeldelse

Dracula genfortalt

01 nov.23

Kenneth Bøgh Andersen har fortolket gyserklassikeren sikkert og detaljeret. 

Den udødelige historie om ’Dracula’, der udkom i 1897, behøver ikke nærmere introduktion. En uhyggelig og dybt foruroligende fortælling om lys og mørke, kærlighed og had.

Den unge advokat Jonathan Harker rejser til grev Draculas slot i Transsylvanien for at afslutte en handel på en ejendom, som greven har købt i London. På sin rejse gennem det atmosfæriske land, advares han af sine rejsefæller, da de erfarer Jonathans destination. Da Jonathan stiger ombord på grevens udsendte vogn, forfølges de af en ulveflok, der opløses ved porten til grevens slot. Da Jonathan møder greven, bemærker han Draculas sære opførsel og væmmes ved hans ånde, der lugter af død. 

Efter kort tid opdager Jonathan, at greven i virkeligheden holder ham fanget på sit uhyggelige slot. Greven besidder overnaturlige kræfter, som blandt andet betyder, at han har magten over de forførende, men farlige kvindelige vampyrer på slottet. Derfor beslutter Jonathan sig for at flygte.

I mellemtiden i England er Jonathans forlovede Mina Murray på besøg i Whitby hos sin gode veninde Lucy Westenra, der bejles til af dr. John Seward og Arthur Holmwood. Dr. Seward er overlæge på et hospital for psykisk syge, og patienten Renfield er i telepatisk kontakt med grev Dracula, der er på vej mod London ombord på et skib. Lucy angribes af en dødelig sygdom, og dr Seward tilkalder sin læremester Van Helsing, som måske kan helbrede hende. Herfra spindes de forskellige karakterernes historier tættere og tættere sammen.

De fleste kender myten om vampyren Dracula, som er genfortalt i flere formater mange gange. Nogle med fokus på at genskabe den sære uhyggelige stemning, andre med fokus på Draculas besættelse af at genfinde sin store kærlighed. Kenneth Bøgh Andersens fortolkning af myten henvender sig til alle fra 12 år.

Forfatteren genfortæller den klassiske historie med stor ydmyghed og dyb forståelse, hvilket blandt andet kommer til udtryk, da han kommer med sit bud på et gennemtænkt og overraskende endeligt for historiens mange karakterer. Bøgh Andersen har desuden arbejdet på at skabe logiske overgange de steder, hvor man kan komme i tvivl om forløbet, så genfortællingen bliver mere nutidig og mindre kompliceret. 

En stor anbefaling af Kenneth Bøgh Andersens fortolkninger af klassikerne ’Frankenstein’, 'Jekyll & Hyde' og nu også ’Dracula’. 

Bogdetaljer

Forlag
Politiken
Faustnummer
137040883
ISBN
9788740064544
Antal sider
326

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer