Bog

Der er et spøgelse her i huset

Af (
2022
)

Anmeldelse

Der er et spøgelse her i huset

07 okt.22
AfLine Hoffgaard
Skribent

Sød og skræmmende interaktiv spøgelseshistorie for de mindste læsere.

Har I lyst til en anderledes spændende historie derhjemme, så er Oliver Jeffers spøgelseshistorie, hvor læseren inviteres aktivt med ind i historien, lige sagen. 'Der er et spøgelse her i huset' er en visuelt interessant og medrivende historie for modige børn.

En pige byder læseren velkommen i et stort mystisk hus og spørger, om man nogensinde har set et spøgelse? Hvor kan man være heldig at finde dem? Hvordan ser de mon ud? Kommer de kun frem om natten? Pigen har aldrig selv set et spøgelse, men nogen siger, at der bor et spøgelse i dette hus!

Pigen tager herefter læseren med rundt i det uhyggelige hus på jagt efter spøgelser. Hvad hun ikke opdager er, at der rent faktisk er tre små søde spøgelser i huset, som gemmer sig. Det kan læseren se, når de transparente sider indimellem de almindelige papirsider vendes og afslører, hvor de gemmer sig på billederne.

Historien er bygget op omkring en række spørgsmål, henvendt direkte til læseren, som føres rundt i huset på spøgelsesjagt sammen med pigen. Pigen kan ikke selv se spøgelserne, men det kan læseren, og det pirrer nysgerrigheden at gætte på, hvor spøgelserne mon har gemt sig i det næste rum i huset, før den transparente side afslører det.

Bogens stemning er på samme tid sælsom og sød. De grynede sort-hvide fotografier af de tomme rum i et herskabeligt gammelt hus kan godt virke lidt skræmmende, men blødes gevaldigt op af, at pigen og de nuttede spøgelser er tegnede figurer. Variationen mellem almindelige papirsider og de transparente sider skaber en visuelt spændende og taktil læseoplevelse. For den voksne læser er der lidt bonusinfo om Oliver Jeffers arbejde med bogen i kolofonen forrest.

Bogdetaljer

Forlag
Carlsen
Oversætter
Camilla Schierbeck
Faustnummer
134490276
ISBN
9788727010830
Antal sider
0

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser