Bog

Nordlys - vikingerne og oraklet

Af (
2021
)

Anmeldelse

Nordlys - vikingerne og oraklet

27 dec.21

Anden del i den farverige og vellykkede serie om Jotundalen, hvor ondskaben baner sig vej frem og truer eksistensen for de væsner, der lever der. 

I andet bind i serien om den magiske Jotundal, hvor både talende dyr, trolde og andre væsner bor, møder vi allerførst Sonjas onkel Henrik, der gav Sonja den smukke nål i konfirmationsgave i første bind. Nålen der fik Esben til at rejse fra sin verden i Jotundalen ind i Sonjas verden for at få sin nål tilbage.

Onkel Henrik er nu på jagt efter Sonja, men han tages til fange af trolde. Læseren ledes dybere ind i troldeskoven, hvor vikingerne under kommando af høvding Jarl Hjalmer er trængt langt ind i den fremmede skov. De går ikke af vejen for blodige kampe mod skovens beboere, heriblandt de store trolde. Med sig har vikingerne oraklet Varis, der gemmer sig bag en fuglelignende maske og som har den lille trolddomslærling Lotta med.

Lotta er en pige med stærke holdninger, der nægter at underlægge sig vikingernes brutalitet, og som jeg tror kan komme til at spille en endnu større rolle fremover. Sonja har reddet et lille flyvende væsen kaldet en øjenstikker, som hjælper dem, da vikingerne angriber. Men balancen i Jotundalen er truet, og onkel Henriks liv hænger i en tynd tråd. Sonja er nødt til at gøre noget. Men hvad.

De skjulte referencer i ’Nordlys’ stammer både fra norsk folketro med elementer fra fantasyromaner og eventyr som ’Peter Pan’ og fra fortællingen om de mange dyr i ’Dyrene i Hakkebakkeskoven’. Historien indeholder både lys og mørke. Da Sonja hopper over den dybe afgrund over elven for at komme til Trolderiget, er det som da Ronja Røverdatter sprang over Helvedsgabet for at redde Birk. Grafisk minder romanen om en mangategneserie gennem dybden i billederne, brugen af lyse og mørke farver og karakterernes fremstilling. 

Bogdetaljer

Forlag
Turbine
Oversætter
Marie Brocks Larsen
Faustnummer
61495541
ISBN
9788740671353
Antal sider
147

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer