Bog

Lille Mille præsident

Af (
2020
)

Anmeldelse

Lille Mille præsident

05 feb.21
AfJette Holmgaard Greibe
Skribent

Billedbogen viser, at selv om man både er lille udenpå og indimellem også føler sig lille indeni, kan man godt udrette noget stort.

Lille Mille er en virkelig sød pige, der hjælper alle. Særligt elsker hun sammen med sin morfar at hjælpe de ensomme og tilbyde sin hjælp til f.eks. at lufte deres hunde.

En dag hvor Mille er med morfar ude at gå med hunden Max, ser den et egern og stikker af. I sin jagt på hunden, forstuver morfar sin fod, da han skal løbe op ad en enorm bakke, bygget af skrald. Mille synes, at den store bunke er grim, og at der i stedet skal laves en park, hvor skraldet er. Men hvordan laver man en park? Efter en snak med sin morfar, hvor hun fortæller ham, at hun er bange for ikke at kunne finde ud af at bygge den park alligevel, siger morfar, at hun skal gå til borgmesteren og få hjælp. Da borgmesteren hører om Milles fine planer for byen, finder Mille ud af, at hvis man tør kæmpe, er det lige meget, hvor lille man er, så længe ens mod og hjerte er stort.

Bogen er gendigtet af Lotte Salling og de fine, letforståelige rim er skønne at læse højt. Da Mille står alene på rådhuset og er ved at miste modet, kan man nærmest smage hendes mod: ”Og Mille blev først både bleg og nervøs. Så retted’ hun ryggen og snakkede løs. For når der er noget, man virkelig vil, ja, så må man kæmpe med alt, der skal til.”

Andrea Beaty og David Roberts har tidligere udgivet to bøger sammen, der også handler om at kæmpe for det man tror på: Seje Sally Ingeniør og ’Billy Beck, Arkitekt’. ’Lille Mille Præsident’ er bog, der falder ind i tendensen med bøger om seje, modige og initiativrige piger. I Milles tilfælde indeholder hun desuden gode, klassiske dyder og er både sød, pligtopfyldende og hjælpsom. David Roberts fine og detaljerede illustrationer giver læseren lyst til at blive ved med at bladre.

Bogen er fyldt med Girl Power, der efterlader rum til en masse snak med børn ned til ca. 4 år om at stå fast på det, de tror på.

Bogdetaljer

Forlag
Gads Børnebøger
Oversætter
Lotte Salling
Graphic
David Roberts
ISBN
9788762736108
Antal sider
44

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser