Bog

Et hav af bamsetårer

Af (
2022
)

Anmeldelse

Et hav af bamsetårer

27 sep.22

En sød, sørgelig og vidunderlig rimet rejse fra dyb ensomhed til fællesskab.

Billedbogen er på rim og fortæller den triste historie om en ensom bamse, der græder helt alene på et loft. Faktisk så meget, at hele byen er ved at skylle væk!

På bogens første opslag møder vi den glemte, slidte bamse der sidder alene på loftet og græder af ensomhed. ”Der faldt en enkelt tåre på loftet i et hus. Her sad en lille bamse og trængte til et knus.”

Bamsens tårer løber ned ad gulvet, gennem plankegulvet til køkkenet, videre ud i byens gader og i fuld fart ud i havet. Havet mærker bamsens savn, og fører det med til hver fremmed havn. Til sidst når strømmen frem til et solrigt land, hvor et sørøverskib ligger strandet. Skibet er fyldt med bamsepirater, der alle er bamser, der er blevet glemt: ”Alle havde savnet og grædt i stride strømme. Men så mødte de hinanden og fik nye drømme!” Med strømmen af tårer kan sørøverskibet endelig komme fri og sætte kurs mod bamsegrådens ejermand.

Bøger, der indledes med skattekort, har allerede opnået mange point i mit regnskab. Bogen er sørgelig, men ikke alt for meget, og indeholder en klassisk historie om rejsen væk fra ensomheden og ind i fællesskabet. Forløsningen bruser med tårerne gennem fortællingen. Bill Braggs hjertevarme håndtegnede eventyrillustrationer er naturalistiske og ganske uimodståelige med store landskabsscener, der forstærker følelsen af drama. ’Et hav af bamsetårer’ holder til en masse genlæsninger med børn fra 3 år.

Bogdetaljer

Forlag
Straarup & Co
Oversætter
Marianne Randel Søndergaard
Faustnummer
134125276
ISBN
9788775498208
Antal sider
28

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer