Bog

Kammas kjoler

Af (
2012
)

Anmeldelse

Kammas kjoler af Cecilie Wallengren

04 feb.19
AfLine Hoffgaard
Skribent

Hvad stiller man op med en viljestærk pige, der kun vil gå i kjole? En genkendelig og herlig historie om selv at ville bestemme.

Kamma er en viljestærk og selvstændig pige, der elsker at gå i kjole uanset vejr og vind, og det er ikke altid en god ide ifølge hendes mor. Bogen kommer omkring temaer som selvstændighed og de følelser, der er forbundet med ikke at få lov, når man gerne vil bestemme selv. En sjov historie med et genkendeligt tema, som vil falde i god smag hos de 3-5-årige piger (og deres mødre).

Kamma elsker at gå i kjoler, og hun har mange af dem. Det er især skønt om sommeren, når hun får lov at gå i kjole med bare ben hver dag. Omvendt er det værste, når mor siger, at det er for koldt eller blæser for meget til at have kjole på. Trøjer kradser, strømpebukser strammer og regnbukser gør, at kjolen ikke kan snurre rundt. En efterårsdag er vejret dårligt, men Kamma er ligeglad og imens mor er i bad, tager hun sin jordbærkjole på, smider trøjen i skraldespanden, klipper strømpebukserne i stykker og gemmer regnbukserne. Herefter tager hun gummistøvler på og går ud i sandkassen. Senere kommer mor løbende, og hun er gal. Hun hiver Kamma indenfor, så hun kan få varmen igen. Med dagen ender alligevel godt, da mor og Kamma begge tager kjoler på og danser rundt i stuen.

De farverige illustrationer er fulde af spræl og det er let at aflæse Kamma, når hun gennemlever forskellige følelser af vrede og glæde. Forældre vil kunne genkende scenariet med børn, der selv vil bestemme dagens mundering og de udfordringer, det kan medføre. Situationen opleves i denne historie ubetinget fra barnets perspektiv, og her bliver man som forælder kærligt mindet om, at der også skal være plads til lidt sjov og ballade i hverdagen, og at tingene ikke altid behøver være så nagelfaste. Bogens vinkling af emnet viser også, hvordan man som forælder kan tackle en konflikt uden at sætte hårdt mod hårdt.

Synes I godt om den handlekraftige og viljestærke Kamma, så findes der to andre bøger med hende: Kammas ferie og Kamma Morgensur.

Bogdetaljer

Forlag
Høst & Søn
ISBN
9788763825900
Antal sider
32

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser