Bog

Audrey Hepburn

Af (
2018
)

Anmeldelse

Audrey Hepburn af Maria Isabel Sánchez Vegara

18 okt.18
AfJette Holmgaard Greibe
Skribent

Der er mange måder at være stor på. I rækken af store kvinder er ligheden mellem dem, at alle har gjort en stor forskel. De kæmpede også alle hårdt for deres succes.

Audrey Hepburn blev født i 1929 og fik navnet Audrey Kathleen Ruston. Hun blev født nær Bruxelles som datter af den hollandske baronesse Ella van Heemstra og hendes engelske Joseph Ruston. Audrey elskede at danse ballet, og hun elskede børn.

Hendes forældre blev skilt, da hun var 6 år gammel, og som barn boede hun både i Belgien, Holland og England. I 1944 invaderede tyskerne Arnhem, hvor hun på det tidspunkt boede med sin mor, og de oplevede efterfølgende stor hungersnød. Hun blev så underernæret, at hun senere i livet måtte opgive at danse ballet igen pga. dårligt helbred som følge af manglen på mad.

I stedet flyttede hun til London, hvor hun blev skuespiller samt danser i musicals. Hun indspillede flere spillefilm, vandt både en Oscar og en Golden Globe-pris samt flere andre priser, men blev aldrig ligeså forelsket i Hollywood, som Hollywood var i hende. Hun forblev beskeden og ubevidst om den indvirkning, hun havde på andre mennesker. Hun glemte aldrig, hvordan det var at være fattig.

Hepburn blev et stilikon. Både på grund af sin elegante måde at klæde sig på, men også fordi hun havde lært at opføre sig korrekt og ukrukket fra barnsben. Hun var lille og spinkel og helt anderledes af både type og temperament end de andre kvindeidealer på den tid. Modeskaberen Hubert de Givenchy elskede at designe tøj til hende, hun kaldte ham "skaber af personligheder", og de to forblev bedste venner hele livet. Da hun døde, sagde han 'feer forsvinder aldrig helt’.

De sidste fem år af sit liv arbejdede Audrey Hepburn udelukkende for UNICEF. Hun var den første berømthed, der dedikerede sit arbejdsliv til at hjælpe nødlidende, og som i kraft af sit navn skabte resultater for fattige børn fra Venezuela til Vietnam.

Hepburn er et perfekt valg i kategorien ’store mennesker’. Jeg synes personligt, det er fantastisk, at denne serie handler om storhed som vigtige mennesker, der virkelig har gjort en forskel i verden. Hvad enten det er at stå på sine rettigheder som afroamerikansk kvinde, at synge så himlen åbner sig eller at bryde med konventionerne og med godhed at ændre noget for andre.

Læs serien 'Små mennesker STORE drømme' sammen med et barn fra 4 år. Der er en masse at tale om. Om at være allermest lykkelig, når man hjælper andre, om at turde tro på sine drømme og om at alle er født forskellige, men alligevel fortjener at have de samme muligheder.

Bogdetaljer

Secondary title
Små mennesker - STORE DRØMME
Forlag
Forlaget Albert
ISBN
9788793752016
Antal sider
32

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser