Bog

Jeg er Hua Mulan

Af (
2021
)

Anmeldelse

Jeg er Hua Mulan! af Wenjun Qin. Illustreret af Rong Yu. (Greibe)

03 okt.21

Glem Disneys Mulan. Billedbogen om Hua Mulan er både smuk og særegen og genfortæller legenden om pigen, der levede i Kina for mere end 1500 år siden.

En lille pige drømmer en nat, at hun er den berømte kriger Hua Mulan, klædt i rustning, med lange øjenvipper og hår, der flyver i vinden. Legenden fortæller, at Hua Mulan boede med sine forældre og lillebror Xiong. De var en meget harmonisk og lykkelig familie. Faren lærte Mulan at ride og kæmpe, og hun var meget dygtig. Desuden elskede hun at læse. Men der var uroligheder i Kina, og Mulans far blev indkaldt til hæren. Han var dog ikke rask, og Mulan var meget bekymret for ham. Derfor udfordrede hun ham til en kappestrid, hvor vinderen skulle slutte sig til hæren. Mulan vandt over sin far, og hun drog derfor afsted i stedet for ham. Da der udbrød krig, kæmpede hun som en tiger, og reddede mange mennesker, og ingen af de andre i hæren anede, at deres bedste soldat ’Bror Mulan’ i virkeligheden var en kvinde.

Flere steder i bogen, kan man folde højre side ud og læse små fortællinger om Mulan, se et kort glimt af metahistorien, hvor den lille pige leder efter bogen om Mulan i reolen, eller der fortælles om de forskellige slag, Mulan deltog i. Alle disse gemte historier er tegnet med blyant.

Legenden om Mulan er genfortolket mange gange, også på film, men denne billedbogsudgave har lagt sig op ad den oprindelige fortælling, fordi teksten er fortalt på en eventyrlig facon, men også fordi illustrationerne er virkelig smukke, hovedsageligt i de kinesiske farver gul, rød og blå. En spændende historie om en sej og viljestærk ung kvinde, der kæmpede for frihed og ikke lod sit køn sætte rammerne for sine handlinger.

Bogdetaljer

Forlag
Hjulet
Oversætter
Susanne Posborg
Faustnummer
38926667
ISBN
9788789213453
Antal sider
59

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer