Bog

Lille Frøken Pingelpot

Af (
2018
)

Anmeldelse

Lille frøken Pingelpot af Marianne Iben Hansen

15 apr.19

Marianne Iben Hansen er en uovertruffen versemager og Charlotte Pardis illustrationer fuldender historien om en helt særlig kyllings trængsler i hønsegården.

I denne skønne historie møder vi ikke nogen grim ælling, men en noget anderledes kylling, der ikke kan pippe, men som i stedet kan snakke i en form for vers ’Um chilligum oggenokkenikkenum della hyt pyt pingelpot ding dappe duh’.

Marianne Iben Hansen leverer en skøn historie, der starter således ’I en hønsegård i Herning ligger hønemor og ruger. Hun har lagt sig li’e i midten, så de andre er lidt sure. ’Altså ih, altså åh’, siger hønsene…’helt ærligt’ men hun hvisker: ’Bare vent for det hér æg er noget særligt’. Og de andre høns får hønsegåsehud af bare spænding. Så der er lagt op til en stor overraskelse. Da den lille kylling så viser sig ikke at kunne tale ’hønsk’, men i stedet er ophavskylling til ’hønsenarrestreger’, så intet er som det plejer, bliver der en farlig ballade. Men hønsefar og hønsemor er bemærker ikke andet end deres mirakel Lille frøken Pingelpot og mener, hun er et geni med ord som dybsindig poesi.

Da dagen kommer, hvor hønsefamilier kommer alle vegne fra for at betragte vidunderet, både dåner de og taber deres fjer, da de hører Lille frøken Pingelpots sære snak. Og alle flygter. Det resulterer i, at selv hønsefar og hønsemor slet ikke kan glædes over deres lille mirakel længere. Hønseloven siger jo, at kyllinger skal pippe. Hun futter rundt alene og ’lukker næbbet om de ord, som ingen andre kan forstå’. Indtil en dag hvor der skal være fest i hønsegården, og Lille frøken Pingelpot møder en hanekylling, med sin kam på skrå, der taler fuldstændigt ligesom hende selv.

’De deler deres hem’ligheder, deler deres drømme og de lidt for stille hjerter får omsider lov at strømme’. Og de snakker endnu…'

En vidunderlig historie, med tematikker som i ’Den grimme ælling’, men hvor slutningen hylder Lille frøken Pingelots lykke, da hun finder en ven i stedet for at være særlig helt alene. Historie føles både let og gakket, men den har en dyb tone nedenunder. Marianne Iben Hansen er en uovertruffen versemager, som skriver rim, der er skægge at læse højt. Som oplæser kan man slet ikke lade være med at læse med hele kroppen.

Charlotte Pardis skønne illustrationer er med til at fuldende historien og tilfører en dejlig humor til den lille kyllingeprinsesses trængsler. Illustrationerne er fantastiske og i positive farver og skaber en dejlig varm stemning og tro på, at alt nok skal blive godt. En virkeligt dejlig billedbog, der er skabt til højtlæsning. For lytteren er der masser at kigge på, mens oplæseren kaster sig over de sjove musikalske rim og kyllingebarnets oggenikkenummende omkvæd.

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
ISBN
9788702226010
Antal sider
36

Læs også

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer