Bog

Bøvs og prut af Mette Kappel

Af (
2019
)

Anmeldelse

Bøvs og prut af Mette Kappel

08 jun.19
AfJette Holmgaard Greibe
Skribent

En meget underholdende billedbog på rim om vennerne Bøvs og Prut, der på en fin måde viser børn, hvordan de helt elementære funktioner inde i os er opbygget.

Nede i Mikkels mave sidder Bøvs og har sådan en frygtelig ørepine, fordi maven larmer som en maskine. Mikkel har spist en stor portion mad, som nu fordeles rundt i kroppen i mange små dele, og skal til sidst nå ned i tarmen, hvor Prut sidder og har det lidt stramt, fordi der er rigtigt mange lorte i små lysebrune skjorter.

Mikkel skal på toilettet, og det begynder at klemme og presse, men han er så godt i gang med at lege med sin bil, at han ikke lige har tid til at afbryde sin leg. I stedet flyver store Bøvs ud gennem Mikkels mund, mens stærke Prut suser forbi dem i de lysebrune skjorter og ud gennem hullet. Nu mødes de to for første gang, og de hænger derefter ud oppe under loftet sammen, indtil Mikkels mor kommer ind på hans værelse, snuser med sin spidse snude og i en fart får åbnet et vindue, så de to venner kan flyve ud på nye eventyr.

Mette Kappel har skrevet digtsamlinger og bøger til både voksne og børn. Her har hun skrevet om tabuagtige, men ret naturlige emner, som lyde og lugte og gjort dem til hovedpersoner i deres egne verdener. Teksten er bygget på rim, og den er sjov og legende.

Cato Thau-Jensen har illustreret historien, og han har skabt to helt forrygende luftige væsner, der forestiller Bøvs og Prut. Hans billedunivers, der viser en krop set indefra, med blodet som arbejdsmænd med hver sin lille trillebør og en lille gravko med lys på, der skubber ’affaldet’ videre i systemet, er både rigtigt skægt og en god måde at vise, hvorledes kroppen fungerer.

Et meget vellykket samarbejde mellem to eksperimenterende og legende fortællere fra ca. 3 år.

 

Bogdetaljer

Forlag
Turbine
Graphic
Cato Thau-Jensen
ISBN
978-87-406-5546-9
Antal sider
36

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser