Bog

Ormen Werner - og andre rim og remser for børn og voksne

Af (
2017
)

Anmeldelse

Ormen Werner - og andre rim og remser for børn og voksne af Brian P. Ørnbøl

08 okt.18
AfJette Holmgaard Greibe
Skribent

Gakkede vers og sammensatte ord i rim, der kan læses af både børn og voksne, om både sjove og mere alvorlige emner.

Her er rim for enhver smag. I kategorien sjove rim, kan jeg særligt godt lide historien: "Gertrude Andresen og Polle var ude at jagte trolde. Så fangede de en med kunstigt ben, som var ret besværlig at holde". Og vrøvleverset ’Elefant’ hvor der sættes flere og flere ord foran ordet elefant, så vi til sidst har "eksamensunderviseruddannelsesekspertkontrolvaskersnabelelefant". Inspirationen fra Halfdan Rasmussen ses i rimet "Peter har en kæmpe taske som er fyldt med stegte ål. Tasken solgte han til Aske for en gummistøvlesål". Det har en virkelig dejlig rytme.

I et mere alvorligt rim, møder vi Peter, som er bange for livet i ’Cykelhjelm og knæbeskytter’. Han spiste kun ting, der er vasket med syre og sagde nej til alt der hed fest og sjov og dårskab, men indser så, på kanten af livet "at i hans liv, var der ikke sket en skid". Digtet ’Bånd’ starter med "Kom så lille ven, læg dig under min skjorte vi har ikke langt igen, førend tiden er borte". Et andet af de alvorlige vers, som også rammer ind i debatten om klimapolitikken, erBilerne’, hvor en lille ø ødelægges af, at beboerne ikke tænkte sig om, men købte flere biler, end der var plads til på den lille vej, og øen ender som bilkirkegård.

Brian P. Ørnbøl skriver bøger for både børn og voksne og har udgivet flere digtsamlinger, novellesamlinger og børnebøger. Illustrator Tom Kristensen har også illustreret ’Mekano Max’ af samme forfatter. Der er stor variation i hans illustrationer, ligesom der er i teksten, og de går så fint i spænd med den skrevne tekst.

Der er rim, der henvender sig til de fleste aldersgrupper fra 4 år og opefter i ’Ormen Werner’. Og der er rim der henvender sig til os, afhængig af det humør vi er i. En dejlig rimbog for hele familien.

Bogdetaljer

Forlag
DreamLitt
Graphic
Tom Kristensen
ISBN
978-87-7171-412-8
Antal sider
51

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser