Bog

Amelia Earhart

Af (
2019
)

Anmeldelse

Amelia Earhart af Isabel Sánchez Vegara

02 jun.19

Mange mennesker drømmer om selv at kunne flyve, men ikke så mange kommer til at prøve det. Det gjorde Amelia Earhart, ’Luftens dronning’.

Amelia Earhart blev født i 1897 i Kansas og drømte, fra hun var en lille pige, om at kunne sprede sine vinger og flyve som en fugl. Til en flyveopvisning, hvor hun så flyene suse mod himlen, ønskede hun sig mere end noget andet at flyve rundt deroppe sammen med dem.

I 1920 begyndte hun at læse til læge i New York, men sprang fra. Hun startede i stedet at på at tage flyvelektioner hos Neta Snook, som var kvindelig pilot. Hun købte inden længe sit første fly og satte en ikke-officiel højderekord for kvinder på 4200 m. Hun blev den første kvinde, der fløj over Atlanterhavet sammen med en anden pilot og en mekaniker. Husk på, at det var i 1931, der er mere end 3000 km og turen tog 15 timer!

Da hun ankom til Nordirland, mødte hun en mand, der kiggede undrende på hendes hjelm, pilotjakke og flyet, der stod bagved. ’Har du rejst langt?’ spurgte han. ’Fra Amerika, svarede hun’. Han var helt lamslået. Det var hun også. For over Atlanten rasede stormen, flyets højdemåler gik i stykker, og motoren var blevet overophedet. Og slutteligt havde hun for lidt brændstof på til at nå sit mål. På et senere tidspunkt fløj hun over Stillehavet helt alene.

Earhart syntes, at alle piger, skulle have mulighed for at flyve, så hun oprettede en klub for frygtløse kvinder, der gerne ville flyve. Hun selv ville flyve jorden rundt, og i 1937 fløj hun afsted med en meget dygtig navigatør. Sidste rapport fra dem var da de fløj over Stillehavet, hvor de var ved at løbe tør for benzin. Kort tid efter stoppede alle signaler fra flyet, og de var borte. Redningsaktioner blev iværksat, men hverken fly eller de to ombord er nogensinde blevet fundet.

Endnu en virkeligt fin og flot historie i serien om at drømme stort, selvom man er lille. Vi suser afsted på eventyr med frygtløse Amelia Earhart ved roret og det er virkeligt spændende. Den spanske illustrator har holdt bogen i smukke farver og sarte skønne former og har på forsiden, ved siden af tegningen af Earhart, ladet et lille fly suse afsted. Rigtigt fin detalje.

Dette spændende eventyr er som skabt til højtlæsning. Historien om at kunne flyve jorden rundt vil tiltale de fleste børn (og deres voksne).

Bogdetaljer

Secondary title
Små mennesker, store drømme,
Forlag
Albert
Oversætter
Luna Svane Rodríguez
Graphic
Mariadiamantes
ISBN
978-87-93752-03-0
Antal sider
36

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer