Bog

Seje Sally ingeniør

Af (
2020
)

Anmeldelse

Seje Sally ingeniør af Andrea Beaty og David Roberts (Ill.), gendigtet af Lotte Salling

06 okt.20

Billedbog på rim kan stimulere kreativiteten og opmuntre børn til at tro på sig selv og drømme stort.

Sally er den fødte opfinder, og hun drømmer om at blive ingeniør. Hun elsker at finde alverdens dimser og skruer, og fuld af gå på mod tilbringer hun eftermiddagene på sit værelse med at sætte de indsamlede ting sammen til maskiner, der kan bippe, brumme og summe. Efter en fejlslagen opfindelse til sin onkel, kommer hun dog til at tvivle på sine egne evner. Heldigvis kommer hendes mormor, der har en fortid som flyingeniør, på besøg, og hun genopliver Sallys ambitioner og inspirerer hende til at turde prøve igen.

Bogens sympatiske morale er, at fiaskoer skal ses som første skridt hen imod noget større, og at det er vigtigt at turde fejle og at kunne fortsætte i lyset af de første tilbageslag. Erfarne Lotte Salling har stået for gendigtningen af rimene, som derfor fungerer fint på dansk.

Det er en dejlig bog at kigge i med flotte, livlige og inspirerende illustrationer, der er fyldt med små detaljer og dimser at gå på opdagelse i. Flere steder er der gjort brug af millimeterpapir som baggrund, bl.a. på forsiden, hvilket passer fint til historiens tekniske univers. Bogen indeholder også - indflettet i illustrationerne - faktaafsnit om virkelige kvinder inden for luftfart.

I samme serie findes også ’Billy Beck arkitekt’.

Bogdetaljer

Forlag
Gads Børnebøger
Oversætter
Lotte Salling
Graphic
David Roberts
ISBN
978-87-627-3253-7
Antal sider
36

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer