Bog

Lille bjørn og foråret

Af (
2021
)

Anmeldelse

Lille bjørn og foråret

09 sep.21

Uimodståelig rimbilledbog fortæller om ensomhed og nye venskaber.

Lille bjørn vågner en morgen til en tilsyneladende tom verden, dækket af sne og uden liv. Udenfor finder den en sten, der også ser forladt ud, som den tager med sig. Lille bjørn forsøger at få fuglene til at fortælle, hvad der foregår? Men de har ikke tid, fordi foråret er på vej. Og foråret er magisk.

Bjørnen vil gerne hjælpe fuglene med at bygge reder, men det er den ikke ret god til, så den går videre ud i verden med sin sten. Harerne har også travlt pga. det snarlige forår, og ulvene skal ud for at finde bytte. Pludselig opdager bjørnen, at stenen den har passet så godt på og som var dens eneste selskab, er gået itu. Kold og ensom falder lille bjørn i søvn på jorden og vågner om morgenen ved en sær og høj pip-lyd. Ja, foråret er kommet.

En smuk bog i alle henseender. Fortællingen er uimodståelig og fortæller om ensomhed samt nye venskaber. Briony May Smiths utroligt smukke og stemningsfulde illustrationer viser modsætningen mellem vinterens kolde skønhed og det levende, farverige forår. Forfatter Elli Woollard har skrevet flere billedbøger, og dette er hendes anden bog på dansk. Den først oversatte af parrets bøger Lille gås og efteråret er også helt vidunderlig. Bogen kan nydes sammen med børn ned til 3 år.

Bogdetaljer

Forlag
Turbine
Oversætter
Gry Kappel Jensen
Faustnummer
39392135
ISBN
9788740669114
Antal sider
28

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer