Bog

Allerbedste Betty

Af (
2018
)

Anmeldelse

Allerbedste Betty af Alberte Winding

20 feb.19
AfLine Hoffgaard
Skribent

Herlig og underholdende bog om selvstændige Betty er et pragteksempel på historier og illustrationer, der går op i en højere enhed.

Jeg er stor fan af Betty, og det er min 4-årige datter også! Hvorfor det? Allerbedste Alberte Winding har en særlig sans for at leve sig ind i en 4-årigs univers og fantasi og kombineret med Rasmus Bregnhøis moderne og skæve illustrationer er historierne om Betty intet mindre end fantastiske! 'Allerbedste Betty' samler tre tidligere historier i denne nye udgave og er fremragende godnatlæsning for de 3-5 årige.

I den første historie ’Betty husker alt muligt’ har Betty glemt vanterne i børnehaven og far siger, at hun altid glemmer noget. Men Betty kan skam godt huske en masse, fx da hun fyldte 4 år. Og kan far måske huske, da han fyldte 4 år? Pludselig kan far slet ikke kan huske noget som helst. Efter et par dage har far tænkt sig lidt om og så er han kommet i tanke om en masse ting. En herlig Betty-historie om at det vigtigste er at huske det, der er vigtigt for en selv.

I ’Betty vil også med’ skal Bettys forældre til voksenfest og Betty må ikke komme med. Hun skal passes af Esmeralda, som hverken er barn eller voksen og mest ligner et voksenbarn. Heldigvis viser det sig, at Esmeralda er rigtig sjov og faktisk savner børnefester. Så hun foreslår, at de bare holder deres egen fest og den er Betty med på.

I den tredje historie ’Betty møder en superhelt’ er familien på ferie. Far har foræret Betty dukken Violetta, så hun ikke skal kede sig. Violetta er en forsigtig dukke, der ikke kan lide at blive beskidt, hader høje lyde eller at lave vilde ting. Da Betty (selvfølgelig) begynder at kede sig, foreslår far, at Betty kan lege med drengen, som er klædt ud som superhelt. Men det har Betty og Violetta bestemt ikke lyst til. Da Violetta ved et uheld ryger ned i et blomsterbed, redder superhelten Eddie Violetta og herefter bliver Eddie og Betty gode venner. Og Violetta? Ja hun må blive på værelset, for hun kan jo ikke lide fest og ballade. Denne historie om Betty er nok noget nær min yndlingshistorie, selvom de alle er herlige. Den sætter på nænsom vis fokus på hvad man har lyst til og hvad man tør – og vise versa.

Betty-bøgerne byder på en række herlige historier om hverdagssituationer og følelser oplevet gennem en 4-årig. Historierne minder os voksne om, at voksne og børn oplever tingene forskelligt. Genkendelsen for den moderne småbørnsfamilie er til at tage at føle på både hvad angår de evigtgyldige tematikker og i de moderne tegninger, som i tillæg er fulde af små skæve hentydninger og morsomheder for de voksne læsere.

Bogdetaljer

Secondary title
3 gode historier
Forlag
Gyldendal
Graphic
Rasmus Bregnhøi
ISBN
9788702256277
Antal sider
88

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser