Bog

Krop og krudtugler : remser, leg og bevægelse

Af (
2023
)

Anmeldelse

Krop og krudtugler : remser, leg og bevægelse

16 nov.23
AfJette Holmgaard Greibe
Skribent

Fint illustreret bog på rim om kroppens funktioner med sjove øvelser til at styrke den. 

Bogen viser først en tegning af en krop med enkelte tværsnit, så man kan følge med i, hvordan der ser ud under vores hud. Hvert afsnit har fokus på kropsdele, og teksten fortæller, hvad man kan med netop disse kropsdele. Desuden får læseren en kort introduktion til, hvor på kroppen delen eller delene befinder sig og forslag til styrke- el. smidighedsøvelser, man kan lave. Her for eksempel om synssansen:

 ”De er små, men du bruger dem næsten til alt, hvis de pluds’lig faldt ud, gik du sikkert og faldt. Tænk, at himmel og bjerge og huse så høje kan finde igennem så lille et øje!”

Mennesker er ret smart indrettet, fordi vores næse sidder forrest på vores krop, og "den mærker, om luften er ren i en fart”, og det er temmelig væsentligt. Lotte Salling har også inddraget følelserne i sin gennemgang af kroppen: ”den bor i din hjerne, et sted indeni, li’som tanker, ideer og fri fantasi.” 

Lotte Salling er bevægelsespædagog og arbejder med børn og sprogindlæring. Hun har udgivet flere bøger om leg og bevægelse og er dygtig til at gøre læring inddragende. Bogens øvelser er sjove og instruktive, og  hendes rim og remser er både fine og finurlige og gode til at skabe forståelse.

Angelica Inigo er en forrygende illustrator, hvis former og farver skaber masser af visuel dynamik. På forsiden af bogen ses den skønneste rødhårede pige med store øjne og masser af spræl i. Den gennemillustrerede billedbog er sprængfyldt med store og små mennesker, organer, former og herlige understøttende tegninger.

Bogdetaljer

Forlag
Carlsen
Faustnummer
137147556
ISBN
9788727024080
Antal sider
37

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser