Bog

Kroppen - Rim og mirakler

Af (
2018
)

Anmeldelse

Kroppen – rim og mirakler af Marianne Iben Hansen

16 jun.19
AfLine Hoffgaard
Skribent

En sjov og lærerig billedbog fortalt på rim om vores fantastiske krop. Et sikkert hit for nysgerrige piger og drenge!

Når børn begynder at interessere sig for kroppen og alle dens muligheder, er dette en herlig billedbog, der både underholder og gør børn klogere på emnet. Bogen kombinerer rim, sjove fakta og små fysiske øvelser og henvender sig til de 3-7-årige, ligesom den kan bruges i de ældre børnehavegrupper og indskolingen.

Knogler er søjler
i kroppens palads.
Musklerne holder
det hele på plads.
Knogler er stive
men muskler kan strække
så vi kan slå koldbøtter
uden at knække.


Vidste du, at knoglerne i kroppen er stærkere end beton? Eller at du blev født med 300 knogler, men at voksne ”kun” har 206 knogler, fordi nogle knogler vokser sammen med tiden?

Bogen præsenterer 17 forskellige organer og kropsdele på en både oplysende og sjov måde. Bogen tager os med på en rundrejse i kroppens rige – både det vi umiddelbart kan se og sanse såsom hænder, hår og mund men også det, der kan være mere uhåndgribeligt såsom hjertet, hjernen og tarmene.

Bogen har et rim om de forskellige kropsdele og organer krydret masser af sjove fakta. Dertil er der forslag til små praktiske øvelser, hvor barnet kan bruge sin egen krop under fortællingen. Man kan prøve at lytte til hinanden hjerteslag, holde vejret, så længe man kan, eller tage sit eget fingeraftryk.

Bogens format er stort, og det klæder den, for så kan man virkelig nyde de skønne og sjove illustrationer, som er lige så vigtige for fortællingen. Teksterne er tilpas i længde og formidles med en smittende begejstring for kroppens mirakler. Det særlige ved denne bog er tillige, at den inddrager barnet aktivt gennem øvelserne til en forunderlig og sjov rejse i kroppens univers. 
 

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
ISBN
9788702256338
Antal sider
44

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser