Bog

Se nu der, hvad katten har slæbt ind

Af (
2019
)

Anmeldelse

Se nu der, hvad katten har slæbt ind af Joy H. Davidson

01 jun.19
AfJette Holmgaard Greibe
Skribent

I denne skægge bog med rim og remser har den stakkels farmor en meget slem kat, som er særdeles aktiv om natten.

I denne bog hører vi om to børn, der er på ferie hos deres farmor. Hun har en uvorn og sur kat, der slæber alverdens dyr med hjem gennem kattelemmen fra nattens jagt. Deres farmor er ved at gå ud af sit gode skind over alle de dyr og insekter, der flytter ind efter kattens natlige udflugter, og børnene vågner hver morgen ved en masse skrig og skrål fra køkkenet.

Når de kommer ned i køkkenet, står deres farmor enten skrigende på en stol, sidder på bordet eller hænger i lysekronen, alt imens hendes selvtilfredse kat smilende sidder og rengør sig efter nattens eskapader. En tirsdag morgen, hvor farmor hiver sig i håret, der efterhånden ligner flosset maveskind, er følgende slæbt ind fra natten:’ På køkkengulvet var der liv, et væld af glade mus. Og massevis af firben frækt holdt fest i farmors hus. I rækker gik små myrer march; soldater i en hær. En flagermus bag døren hang, den ville sove der.’

Uimodståelige illustrationer med masser af sjove detaljer, der gør læsningen ekstra sjov og giver en masse at snakke om. Illustrator Jenny Cooper har illustreret masser af børnebøger, og vundet en del priser. Børnene vil elske hendes tegninger, som er helt enormt humoristiske og tilfører et ekstra lag charme til den skægge tekst med enderimene. Der er en masse at pege på under læsningen. Alle de dyr der slæbes ind har masser af personlighed. Og den arrogante kat er afbilledet, så ale kattekendere ved, at også der har Jenny Cooper ramt plet.

Bogen lærer både børnene om ugedage, dyr og rim, og mange af ordene gentages flere gange. Den kan utvivlsomt kan få hele familien til at grine under højtlæsningen, også selvom den læses gentagne gange.

Bogdetaljer

Forlag
Straarup
Oversætter
Marianne Randel Søndergaard
Graphic
Jenny Cooper
ISBN
978-87-7018-276-8
Antal sider
36

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser