Bog

Vild symfoni

Af (
2020
)

Anmeldelse

Vild symfoni af Dan Brown

31 aug.20
AfJette Holmgaard Greibe
Skribent

Bestseller-forfatteren Dan Brown står bag rim og musik i sin første billedbog, hvor mange forskellige dyr skal samles og spille sammen i et stort orkester.

Maestro Mus rejser verden rundt for at samle et orkester af dyr, kænguruer, geparder, elefanter og blåhvaler. Hvert dyr har sin egen lyd og hvert dyr sine egenskaber, hvilket rimene afslører.

Verset ’Vildsvine-venner’ begynder sådan: ”Hør den barske grisebasses græsselige grøflegrynt; se de grumme hjørnetænder- de er næppe kun til pynt! Læg dertil en trøffeltryne, der kan rode alting op, samt den sejeste frisure: punkerhår i vild galop”.

De mange vers, der beskriver orkestrets forskellige dyr, er både opfindsomme og sjove og fortæller desuden om netop dette dyrs særlige egenskaber. Geparden beskrives således: ”Snesevis af sorte plettet stryger som en sløret streg under solen på savannen i en hektisk fangeleg”. Illustrationen viser en gul skygge med sorte pletter, der nærmest ikke kan anes pga. den høje fart.

På en af bogens sidste sider, er der en dobbeltside, der kan foldes ud, hvor man kan se orkestret, der spiller sammen på hvert sit instrument. Elefanten spiller på trækbasun, vildhesten på tamburin, rokken på triangel osv. På både for- og bagsats er der afbilledet de instrumenter, orkestret spiller på.

Man kan via QR-kode hente den tilhørende gratis app og få adgang til bogens lydunivers. Rundt omkring på bogens sider, kan man samle forskellige bogstaver, der tilsammen udgør anagrammer for de instrumenter, der benyttes i den tilhørende musik.

Før Dan Brown blev en verdenskendt forfatter, var han en ung og håbefuld musiker. Faktisk producerede han selv et album med børnemusik. Musikken til dette projekt er optaget i Zagreb, og koncerten er planlagt til d. 10. oktober 2020 i samme by. I november skal koncerten desuden spilles i Portsmouth af Portsmouths Symfoni Orkester.

Den ungarske illustrator Susan Batori har skabt en række søde dyr i tegneseriestil på en baggrund af farverige landskaber, der supplerer versene helt perfekt.

Billedbogen kan læses som en helt almindelig bog på vers, men man kan tilføre et ekstra lag ved at scanne koderne i bogen. En musikalsk formidler vil kunne skabe sit eget orkester. En ny måde at formidle musiklære på fra fireårsalderen.

Bogdetaljer

Forlag
Politiken
Oversætter
Lene Ewald Hesel
Graphic
Susan Batori
ISBN
978-87-400-6379-0
Antal sider
44

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser