Bog

Ka' selv ka' du?

Af (
2018
)

Anmeldelse

Ka’ selv – ka du? af Lotte Salling

20 maj.19

En rimet billedbog, der understøtter mindre børns ønske om at kunne alting selv.

Her er en fin og brugbar billedbog, som gennem en genkendelig hverdag fortæller om alle de situationer, hvor barnet kan og vil selv. Bogen henvender sig til såvel forældre som pædagoger, der gerne vil sætte fokus på og træne barnets færdigheder udi selvhjulpenhed. En velfungerende bog målrettet børn i 2-3-års alderen.

Bogen er opbygget omkring en typisk hverdag med alle dens gøremål og aktiviteter. Dagen starter, og vi strækker os. Så skal vi i tøjet og have morgenmad. På med overtøjet og cykelhjelmen og af sted til institutionen. Vi hilser på de andre og vinker farvel til mor. Dagen går med leg og en tur i skoven. Så kommer mor igen, og vi skal ud og handle sammen. Hjemme igen og vi hjælper med at lave aftensmad. Så er det tid til et bad og at få børstet tænder. En godnathistorie og så er den dag slut.

Hver situation i løbet af dagen fortælles som et lille vers. Dertil er der forslag til en aktivitet og snak om, hvad der sker i situationen. Eksempelvis når barnet siger hej til de andre i institutionen og skal sige farvel til mor: her er forslaget, at læseren og barnet kan prøve at vinke til hinanden og sige ”hej”. En snak om hvad der sker i afleveringssituationen, og hvad man kan gøre, hvis man bliver ked af det, hjælper barnet til at være bedre forberedt, når situationen opstår.

Bogens indledning til forældre og pædagoger forklarer, hvordan den bruges, og hvorfor det er vigtigt at understøtte og motivere børn i at blive selvhjulpne. De forskellige aktiviteter og samtaleemner undervejs i bogen er også nemme for børn og voksne at praktisere. Det er en god billedbog om selvstændighed og færdigheder, som udmærker sig ved at kombinere leg, fysisk aktivitet og dialogisk læsning i læringen. Skynd jer at komme i gang.
 

Bogdetaljer

Forlag
Carlsen
Graphic
Mette-Kirstine Bak
ISBN
9788711697481
Antal sider
32

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer